Citromos diós sütemény Dió és citrom - mondhatnánk elcsépeltnek is ezt a párosítást. De nem mondjuk, mert így, ebben a formában nem lenne igaz :) A különlegessége ennek a süteménynek az, hogy a tésztába csak a tojásfehérjét kell belekeverni, a tojássárga pedig a frissen kisült sütemény tetejére kerül cukor és tekintélyes mennyiségű citromlé társaságában. A tésztája nagyon finom diós, szinte krémes (pedig isten bizony, hogy nem sületlenül vettem ki :)), a tetején pedig citromos mázként szilárdul meg a tojássárgás keverék. Ehhez a süteményhez mindig a papám törte a diót, verte habbá a tojásfehérjét - nagyon büszke volt arra, hogy milyen kemény habot tud verni. Egy ideje már nem süti a mamám, nincs aki diót törjön és habot verjen hozzá. Sütöm hát én, emlékül is. Hozzávalók: 3 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg darált dió 14 dkg liszt 1 sütőpor 2 dl tej 1 citrom 15 dkg olvasztott vaj a tetejére még 15 dkg porcukor Elkészítés 1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Egy közepes mé
Utazások a lelked körül