Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 17, 2016
Sok szeretettel legújabb versem, mely decemberben jelenik meg a verseskötetem 6.kiadásában. Két világ közt.... Innen jöttem oda tartok, Két világ közt hazatartok Nézem a hegyek oltalmazó fenyvesét Oly zöldet nem láttam még sehol Látni a szellő fésülte zöld füvön A legszebb harmatot A legtisztább könnycseppet Mely régen ontatott Gyermekkorunk tovaszállt A fecske fészket rakott S megtalálta a régi otthon Őseink tornácán. Szeretettel: Barti Ildikó
A kudarc az egyetlen lehetőség arra, hogy még okosabban kezdjük újra. Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt. Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted - ez siker. A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen. Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20  vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd. A legtöbb ember több időt és energiát fordít arra, hogy kerülgesse a problémákat, mint arra, hogy megragadja és megoldja őket. Kudarcaink tanulságosabbak, mint sikereink. Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz. Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.
Darázscsípésre alkalmazhatjuk nagyanyáink módszerét. Egy vöröshagymát vágjunk félbe, nyomkodjuk meg enyhén, hogy éppen a leve kicsorduljon, és rakjuk a csípésre. Hagyjuk hatni kb. 15 percig. Alkalmazhatjuk még a petrezselymet, ami általában szintén kéznél van, mert minden háztartásban megtalálható. A petrezselymet mossuk meg, készítsünk belőle kis csokrot és helyezzük a csípésre.
Megnézted már, hogy mit rejt egy filteres gyümölcs tea? Ami a dobozra van írva az a következő: fekete tea, aroma, gyümölcs darab, maltodextrin. A fekete tea koffeint tartalmaz, tehát élénkítő hatású így kis gyerekeknek nem ajánlatos adni, a maltodextrin egy összetett szénhidrát így ez is tartalmaz cukrot. Felismerhető gyümölcs darabot én nem találtam a teában, viszont nagyon sok apró fehér gyöngyöcskéket igen. Ebben van a "gyümölcs", amikor megkóstoltam egy ilyen kis fehér bogyót nagyon édes és nagyon intenzív gyümölcs íze volt. Hol van itt a valódi a gyümölcs? Te milyen teát szeretnél inni? Olyat ami valóban gyógynövényből vagy gyümölcsből készült, vagy olyat ami teli van mesterséges aromával, színezékkel?
Kedves Olvasóm! Minden döntés a változást hozza el életedbe, melyet senki sem hozhat meg helyetted. Elég volt abból, ami nem jó? Akkor hozz döntést, és engedd a változást! Megfordulhat az is most a fejedbe, oké de hogyan engedjem be az életembe? Nem az ablakon keresztül, sem az ajtón....a szíveden keresztül. Itt az ideje annak, hogy a hiteden túl TUDD ... Nem egyszerű? Igazad van, de lehetséges  :-) Közös útra invitállak Téged 3Szinten: 1. testi: talp reflex masszázs igénybevételével, 2.gondolati szinten: Eft emóció felszabadítás technikával, 3.lélek szinten: gyógynövények, és Joalis információs cseppek alkalmazásával Köszönöm, hogy velem tartottál az elmúlt 3 éveben  :-) Barti Ildikó Természetgyógyász Tel: +3630/95 00 336