Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 4, 2017
Az élelmiszer allergia és érzékenység (intolerancia) között a legfontosabb különbség, hogy míg az első esetben az elfogyasztott étel egyik összetevőjével szemben (általában fehérje) az immunrendszer kóros reakcióval reagál, addig az utóbbinál nincs a háttérben ilyen folyamat. Érzékenységnél és allergiánál a tünetek gyakran nagyon hasonlóak ( hasmenés, puffadás, stb.), allergiánál azonban súlyos esetben életet veszélyeztető tünetek (sokk) is jelentkezhetnek. (Kép forrása:  rootofhealth.com )
Ne várd a jó tündért, hogy egy varázspálca segítségével megoldja a problémád. Légy önmagad segítője! Élethelyzeteid feladata, azért van, hogy éld meg azt aki vagy. Könnyű ezt kijelenteni, de mikor a fájdalom, a csalódás, és végső esetbe a betegség alakult már ki, nagyon nehéz. Fontos tudnod minél tovább vagy benne egy konfliktusban, annál keményebb a megoldás utáni szakasz, lelkiekben, és a szervezet harmóniájának a helyreállítása is sokkal hosszabb időt vesz igénybe! Fontos lenne ezért minél rövidebb ideig "tartózkodni" a diszharmóniában. Az EFT-t (érzelmi felszabadítás technikát) azonnal tudjuk használni a konfliktus aktív szakaszában, hogy mihamarabb megoldjuk a konfliktust. Nem kell együtt élni a problémákkal, mindig van lehetőség változtatni egy helyzeten, megoldani, kilépni belőle vagy más szemszögből, meglátásból nézni. Az életünket mi irányítjuk, ha valóban a kezünkbe vesszük az irányítást. "Mindannyiunknál adott egy gondolkodási folyamat: az
ODATARTOZÁS-TISZTELET… Emberek vagyunk, születésünktől kezdve kapcsolódunk. Valakihez, valakikhez. Egy emberhez, egy családhoz, és ezzel egy rendszerhez. Törekv ésünk a kapcsolatokra, azok fenntartására állandó, mert ezekben a kapcsolódásokban érezhetjük biztonságban magunkat. A kapcsolódások mély pillanatai üzenetek… EMLÉKEK, melyet egy olyan világból hoztunk magunkkal, ahonnan indultunk egyszer. Amikor valódi kapcsolatokat teremtünk, akkor tulajdonképpen emlékezünk. Az együtt élményére, a közösre, az együtt megéltre. Milyen jó együtt lenni… az örömöt, bánatot megosztani, együtt megélni. Az emberek egyik legnagyobb fájdalma az egyedüllét érzéséből származik. Egyedül… Ki az akinek egyedül kell lenni? Sorsát ezzel az érzéssel vajon ki nehezíti? Senkinek nem kell egyedül lenni, hiszen itt vagyunk sokan, van hova tartozni. Felnőttkorban már megválaszthatjuk hovatartozásunkat, kacsolódásainkat. Akkor mi lehet az oka annak, hogy olyan sokan érzik egyedül magukat, vagy konkréta
"Soha ne félj túl boldoggá tenni egy gyereket. A boldogság az a légkör, ahol a szeretet kifejlődik." (Thomas Bray)
Ha a gyermeked nehezen vagy keveset alszik, izgatott vagy nyugtalan, gondolj arra, hogy esetleg koffeintartalmú ételt, vagy italt fogyasztott. Nemcsak a kávéban található koffein, energia- és egyes üdítőitalokban, bizonyos rágógumikban, cukorkákban, valamint a teában, kakaóban, csokoládéban is. Feltehetően 3 mg koffein/testtömeg kg mennyiség (például egy 20 kilós gyermek esetében egy kis tábla tejcsoki és egy csésze tea) számukra sem jelent kockázatot. (Kép forrása:  webmd.com )
Az olajos magvak előnyös zsírsavösszetétele csökkentheti a koleszterin-szintet és jótékonyan befolyásolja a szív- és érrendszeri betegségeket, ezért mérsékelt mennyiségben az étrend fontos részét képezik – fogyassz belőlük hetente 2-3 alkalommal kis maréknyi adagot sótlan formában! Ismertebb olajos magvak hazánkban például a dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.  (Kép forrása:  thedollarbusiness.com )
Pajzsmirigy-betegség és táplálkozás.  Pajzsmirigy-túlműködés esetében, a testtömeg megtartása érdekében, ajánlott az energiában és tápanyagokban – fehérjében (pl. húsok, tej-, tejtermékek, tojás), szénhidrátban (pl. kenyerek, tészták, rizs), könnyen emészthető zsiradékban (pl. vaj, kókuszzsír), káliumban (pl. burgonya, paradicsom, banán), béta-karotinban (pl. sárgarépa, barack, sárgadinnye) és A-vitaminban (pl. máj, tojássárga) – gazdag étkezés. Állandó hasmenés esetén szükség lehet tejcukormentes étkezésre váltani. (Kép forrása:  livestrong.com )
Az egészséges táplálkozás mellett ugyanolyan fontos szerepe van a megfelelő testmozgásnak. A rendszeres testedzés oldja a szorongást, megelőzi vagy csökkenti a depressziót, javítja a memóriát, a kreativitást, a koncentráló képességet, az önbizalmat. Csökkenti a magas vérnyomás, cukor-, koszorúér-betegség, elhízás következtében fellépő megbetegedések és korai halálozási esetek számát.  (Kép forrása: nac-cna.ca)
Terhesség és halfogyasztás. Számos tanulmány bizonyította, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen ómega-3 zsírsavak, főleg az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) jótékony hatással vannak a kismamára és a babára. Heti 2-3 alkalommal javasolt alacsony higanytartalmú halat (pl. harcsa, tőkehal, lazac és szardínia) fogyasztani, és kerülni kell a nagyobb higanytartalmú halakat (pl. cápa és kardhal). (Kép forrása:  pregnancyandbaby.com )
Amikor méregtelenítésről beszélünk, tudnunk kell, hogy mit nevezünk méregnek, toxinnak. A szervezet által termelt toxinok közé soroljuk a tejsavat, karbamidot és a bélben élő mikrobákból származó mellékanyagokat. A kívülről bevitt mérgek közé tartoznak a környezeti toxinok és szennyezőanyagok, növényvédőszerek, a tengeri állatok húsában lévő higany, az autók kipufogógáza, a légszennyezettség, a dohányfüst, a műanyagban található ftalátok. (Kép forrása:  ucsusa.org )
A vadhúsok zsírszegények, kivonatanyagokban gazdagok, éppen ezért a húst érlelni kell, gyakran pácolni, tűzdelni sütés előtt. A kisebb vadakat lövéstől számított 3-4, a nagyobbakat 8-10 napig érdemes hűvös, száraz helyen tollukban, bőrükben pihentetni. Pár napig nedves pácban tarthatjuk – a húsra öntve a vegyes zöldséggel, vöröshagymával, babérlevéllel, szemes borssal, ecettel összeforralt, majd lehűtött levet. Egyben süthetünk nyúl-, őz-, szarvasgerincet, párolhatunk vagy főzhetünk nyúlcombot, vadsertést, szárnyasokat. (Kép forrása:  chefcuisto.com )
A trigliceridek az étkezési zsírok (olajok, zsírok) alapvető alkotóeleme, illetve az emberi szervezetben a zsírraktárakban találhatók. A túlzott szénhidrátbevitel során is trigliceridek képződnek, amelyek testünkben raktározódnak, és a magas vérzsírértékek kialakulásához hozzájárulnak. A vérben optimális esetben 1,7 mmol/L alatt van a triglicerid értéke. (Kép forrása: poliklinika.ba)
A meggy antioxidánsokban igen gazdag, legalább tizenhétféle antioxidáns hatású vegyület van benne. 14 nagy szem meggy (kb. 100 g) fajtától függően 45–50 kilokalóriát, 11-12 g szénhidrátot, 0,8–1 g fehérjét és 1,6–4,2 g élelmi rostot tartalmaz. Ásványi anyagok közül kiemelendő kálium-, vas-, magnézium-, cink- és kalciumtartalma, vitaminok közül számottevő karotin-, B1-, B2-, B6-, C-vitamin-, és folsavtartalma. (Kép forrása:  seriouseats.com )
„A családtagok közötti kötődés azt idézi elő, hogy a később születettek meg akarják tartani a korábban születetteket, hogy azok ne hagyják el őket. Amikor azok mégis meghalnak, a később születettek gyakran követni akarják őket a halálba, különösen akkor, ha a korábban születetteknek mostoha sorsuk volt. A mélységes kötődés okozza, hogy az egészséges gyermekek rosszul érzik magukat, ha a szüleik szenvednek. A gyermekek olyanok szeretnének lenni, mint a szüleik. Ha a szülők be tegek vagy valamilyen bűnt kell hordozniuk, a gyermekek tudattalanul átveszik. Amikor a családban szerencsétlenség, bűn vagy súlyos betegség fordul elő, abban a gyermekek is részesülni akarnak. A családrendszerhez fűződő odatartozásuk következtében akár nagy áldozatokat is készek hozni. Emiatt a gyermekek gyakran boldogságukról és egészségükről is lemondanak. Azt hiszik, hogy ha letesznek a teljes és tartalmas életről, azzal megmenthetik mások életét, boldogságát és egészségét. Ebben nem csak a kötődés játszik kö
Sok szeretettel köszöntök minden kedves olvasót  🌷 Köszönöm a megértést, és a szerető támogatást azoknak akik életem részei. Életünk egy zarándoklat, állomásain megpihenve megismerhetjük megannyi arcunkat. Végtelen alázat kell hozzá, hogy a nehéz megpróbáltatásokat Mesterünkként köszöntsük. Összemosódnak a hétköznapok, rutinszerű lépteit, csak a "probléma" állítja meg. Porba néző tekintettünk, baj esetén az Ég fele emelve kérünk, könyörgünk, ha kell... Hogy kellenek-e a próbák? a nehézségek életünkbe? Szükséges, mert ilyenkor elgondolkodik bennünk az ember, és ébredezik a Figyelő...hiszen addig a pontig azt tettük amit...és ide vezetett. Akkor ezentúl mi lenne a megoldás? a VÁLTOZTATÁS. Nem könnyű, és kitartás nélkül lehetetlen küldetés. Csíksomlyói zarándoklat számomra nem egy kirándulás volt, hosszú kitartó felkészülés vezette utamat. Őseim nyomába lépve, néhány "gazt" nekem is ki kellet gyomlálnom lelkem kertjéből! Ítélkezés, harag, sérelmek, bánat, és
Támad az első számú közellenség, a PARLAGFŰ Minden 5 -ik honfitársunk érintett a témában - PARLAGFŰ okozta SZÉNANÁTHA , ASZTMA !!Én 30 éve foglalkozom a fenti betegséggel de nem ártana tudni- ÁSZ: Becsődölt a parlagfű elleni védekezés, kidobott pénz volt az egész Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, amelynek eredményeit hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra. Németh Erzsébet felügyeleti vezető elmondta: nem találtak semmilyen összefüggést a parlagfű elleni védekezésre fordított erőfeszítések és a parlagfűpollen-koncentráció változása között, az utóbbira például az időjárásnak nagyobb hatása volt. Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs vezetője arról beszélt: Magyarországon a parlagfű pollenjére mintegy kétmillió ember allergiás, ebből következik, hogy az ellene folyó védekezés közügy. Ugyanakkor az ÁSZ vizsgálata szerint a parlagfű
Az a dolog, amit a legnehezebb megtenned, ami a legnagyobb ellenállást váltja ki belőled, egy előtted álló újabb lecke. (Louise L. Hay)
A biztonságot nem mások teremtik köréd, hanem te magad. Te vagy a saját biztonsági hálód. Csak akkor érzed magad biztonságban, ha ezt elhiszed és magadban bízol. Onnantól kezdve mindegy, hogyan alakulnak a körülmények, merről fúj a szél, mert már tudod, hogy csak magadra számíthatsz. (Vida Ágnes)