Tojásh éj – a természetes kálcium forrás A tojáshéjat kidobjuk, pedig ha ismernénk milyen jótékony hatásai vannak, biztosan nem kerülne a szemétbe! A tojáshéj 90%-a kalcium! A benne lévő kalcium sokkal gyorsabban felszívódik, mint a táplálékkiegészítők. A tojáshéjat már évszázadok óta használják a gyógyászatban, hiszen a rendszeres fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás és más kalciumhiány okozta betegségek. A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, memóriazavar, depresszió, viselkedésbeli változások. A tojáshéj nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és 27 egyéb ásványi anyagot (magnéziumot, foszfort, szilíciumot, vasat, ként, nátriumot...), így összetétele hasonlít a fogaink összetételéhez. A tojáshéjban lévő fehérje aminosavakból – cisztein, lizin és izoleucin – áll, így különösen ajánlott kisgyerekek számára, mert a csontképző
Utazások a lelked körül