Rizskása fahéjas almával Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre 1 l (kókusz)tej 2 evőkanál fahéjas almaszirup 10 csapott evőkanál rizsdara vagy rizspehely továbbá: 2 alma fahéjas almaszirup őrölt fahéj a tálaláshoz: liofilizált vadcseresznye Elkészítés: A tejet felmelegítjük. Belekeverjük a szirupot, a rizsdarát, és állandó keverés mellett pár percig főzzük, majd félretesszük. Az almát meghámozzuk, a csumáját eltávolítjuk, és a gyümölcshúst nagyobb kockákra vágjuk. 1 evőkanál sziruppal karamellizáljuk, felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, és puhára pároljuk. A rizskásával rétegezve poharakba szedjük. A vadcseresznyével megszórva tálaljuk. Hidegen, melegen is fogyasztható. Forrás: kifoztuk.hu
Utazások a lelked körül