Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 26, 2013
                Hagyományos Zserbó szelet:               ( a kép illusztráció)      60 dkg liszt     27 kg zsír (rámából kicsit több kell, de zsírral a legfinomabb) 1 csomag élesztő 7 dkg porcukor 1 tojás reszelt citromhéj tejföl Összegyúrjuk, és én megmérem a tömegét és pontosan 5 egyforma súlyú cipót formázok belöle, és 1 órát hagyni kell pihenni. Lehet 4 cipó is, ha a sütödhöz való nagy tepsziben sütöd. Töltelék: 40 dkg darált dió 20 dkg porcukor összekevered és ezt is elméred 3 vagy négy felé a lapok számától függően. A lapokat lekvárral meg kell kenni és rá kell szórni a dió keveréket. Megsütni, majd ha megsült kiveszed és a legtetejét a csokimáz alatti részt vékonyan be kell kenni lekvárral, majd a tetejére olvasztott csokoládét szoktam tenni. ( a kép illusztráció) Új hullámos zserbó szelet: 1 kg liszt 1 kanál zsír 15 dkg porcukor 2 db tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 4 evőkanál tejf