Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 21, 2012
Életünk sok eseménye elsodor minket egymástól, a sulit kijártuk, de az igazi nagy tanulás a színfalak mögött zajlik..            ....azt hiszem az igazi próbák önmagunkban zajlanak, mindaz mit megélünk, megérzünk az események forgatagában...tegnap egy tanulságot levontam , elsősorban csak magunkra számíthatunk, és másadsorban is:-)       Manapság minden a 2012-es események körül forog, barát nőimmel sokat csacsogunk, elmélkedünk a jelen eseményeiről, arról, hogy mára már kevesen maradtunk azok, akik igazán megbízható barátok.    Azt mondják ahogy gondolkodsz úgy élsz...milyen igaz mondás.Nem az a lényeg hány éves vagy, hanem hány évet éltél igazán..a másik kedvencem..
     "A Hamisság és az Igazság elmennek együtt fürdeni egy szép tóhoz. A Hamisság - merthogy ilyen a természete - gyorsan kiúszik, fölveszi az Igazság ruháját, és távozik. Mire az Igazság is kitempózik, azt látja, hogy a parton már csak a Hamisság ruhái vannak. Az Igazság eltöpreng, mit csináljon. Végül úgy dönt, a Hamisság ruháját nem veszi föl, ezért aztán meztelenül marad. Mivel a Hamisság az Igazság ruhájában jár, mi, emberek rezzenéstelen arccal fogadjuk el, adjuk tovább, sulykoljuk másokba - és amikor az Igazsággal találkozunk, az háborít föl......!!!! Rettenetesen kikérjük magunknak, dühösek leszünk rá, meztelensége indulatokat vált ki belőlünk, és minimum rászólunk, hogy öltözzön föl." részlet Pál Feri atya idén ősszel megjelenő "A szorongástól az önbecsülésig" című könyvéből...   Ke dves barátnőmtől kaptam...tanulság os, köszönöm Gabi:-) Ragyogó napot. Ildó   
   .....Székely  patak kavicsos medrében Ott úszik tisztán minden emlékem. Emlékezz, ki voltál, és honnan jöttél Emlékezz, ki vagy, és mivé lennél. Vezet az Út, csak tudd, kit táplálsz magadban Éld varázsod, ha eltakarna a szürke múlandóság. Becsukod szemed, így éled igazi lényed Szivárványnak színét csodáld. Még akkor is, ha esőcseppeken keresztül láthatod "Mert egyszer majd rájössz, ki menyit ér.. És mit tettél meg, kiért..."
  Sütötökös sütemény Kipróbáltam, nagyon jóó Hozzávalók: 30 dkg liszt 26 dkg cukor 3 egész tojás 1 csomag sütőpor pici őrölt fahéj 30 dkg reszelt sütő tök   Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverem. A másik tálban a cukrot és a 3 egész tojást habosra kikeverem, majd beleforgatom a lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket. Vajjal kikent lisztezett tepsipe öntöm. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt /180 fokon/ készre sütöm. Nagyon gyors és nagyon finom.