Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 7, 2018
KEDVES OLVASÓ Számos kutatás bizonyította már, hogy a mozgásszegény életmód a betegségek kialakulásának melegágya, és gyakran tehető felelőssé az idő előtti halálozásért. A PLOS Medicine szakfolyóiratban megjelent tanulmány kiemeli, hogy már heti 75 perc intenzív séta közel két évvel növeli az élettartamot. Ma esti vendégünk Süle Szilvi személyi edző rehabilitációs tréner, aki megosztotta tapasztalatait a mozgás gyógyító, és élet minőséget változtató fantasztikus hatásáról. K ülönféle gyakorlatokat mutatva számunkra, amely egyszerű eszközökkel ( labda, henger, törölköző stb)akár otthon is elvégezhetőek, nem kell hozzá más, csak ELKEZDENI. Hálásan köszönöm Szilvinek, hogy elfogadta a meghívást. Minden kedves részvevőnek köszönöm a jelenlétet. Kellemes hétvégét  :-) Barti Ildikó Természetgyógyász.
A masszázs előnyei gyakorlatilag felbecsülhetetlenek, figyelembe véve, hogy gyakorlatilag a test minden szervére és rendszerére hatással van. A jó közérzet mellett a kutatások arra is rámutattak, hogy a masszázs csökkenti a stresszt, a vérnyomást, a pulzust, javítja a keringést, a nyirokrendszer keringését is beleértve. Ajánlom mindenki figyelmébe Szabó Tamás masszőr szaktudását, saját tapasztalataim alapján bátran kijelenthetem a világ legjobb masszőre .    # masszázs   # harmónia   # 3szinten
Kedves olvasó  😀 Ha kevés a szabadidőd akkor is lehet mozogni, a kevesebb néha több. Az életmódváltás nem egyenlő azzal hogy a hét minden napján "kifulladásig" kell hajtanod magad. Ha heti 1x 2x mozogsz már azzal többet teszel az egészségedért. Az alábbi gyakorlatsorral (kezdőknek), hamar végezni fogsz. Állíts be stopper órát vagy tölts le egy tabata alkalmazást a telefonodra. Melegíts be, hangolódj rá a mozgásra! Mozgasd át a nyakad, csinálj váll, majd karkörzéseket. Járj helyben, mozgasd át a bokád. Csinálj törzsfordításokat. Helyben kocogás.Törzsdöntés. Szánj rá minimum 5 percet. A gyakorlatokat 20 másodpercig végezd és közöttük 10 m.perc szünetet tarts. 1. Kocogás helyben 2. guggolás székre 3. hasprés 4. terpeszbe ugrás 5. plank (a has végig feszes ne engedd le a csípőd) 6. kalapács bicepsz Ha végeztél ismételd meg a gyakorlatokat még 3x majd végezz nyújtást!
“ A szem a lélek tükre” Szemünk világa az egyik legféltettebb kincsünk. Fontos, hogy óvjuk, védjük és gondolkodjunk róla. Hogyan? ✅ 1, Megfelelő táplálkozás ✅ 2, Vitaminok és tápanyagok ✅ 3, “Okoseszközök” megfelelő használata ✅ 4, UV védelem ✅ 5, Rendszeres szemészeti vizsgálat Nagyon sok vitamin és tápanyag szükséges az egészséges szem felépítéséhez. A legfontosabb vitaminok, nyomelemek és antioxidánsok: A-VITAMIN,  🐟 🥚 🍞 illetve előanyaga a béta karotin  🥕 🍅 🍑 🥗 a retina működéséhét elengedhetetlen. ❗️ Hiányában farkasvakság alakul ki. C-VITAMIN  🍋 🍊 🍑 🥝 🌶 Antioxidáns E-VITAMIN  🌻 🐟 🍞 🥗 🌰 : Antioxidáns 🍃 🌱 🌽 🍑 LUTEIN és ZEAXANTIN 🍃 🌱 🌽 🍑 : Az éleslátás helye a makula -sárgafolt- Ami nagy koncentrációban tartalmazza a luteint ,azért fontos ennek pótlása, hogy idős korban is ép maradjon. FEKETEÁFONYA: Antioxidáns.Javítja az egészséges látást, segít a szürkehályog kialakulásának megelőzésében BIOFLAVONOIDOK: Antioxidánsok ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK: Ré
Nem sokat érünk azzal, ha elolvasunk egy könyvet, vagy elmegyünk egy előadásra az ember aktívan nem kezd el dolgozni ezekkel a tartalmakkal akkor nyugodtan a polcra teheti mindezt, mint egy régi könyvet.     Semmiféle változás nem fog történni az életébe. Lehet , hogy egy hévégi tanfolyamon megtanulsz egy módszert, de ha nem kezded el alkalmazni akkor csak információ marad. Tudás a tapasztalatok által lesz minden más csak információ.