Chlorellával az elsavasodás ellen Japán kutatók 1975-ben tudományos cikket publikáltak arról, hogy a rendszeresen fogyasztott CHLORELLA ALGA csökkenti a vér és a máj koleszterinszintjét. A vértisztító és hemoglobintermelő klorofill segítségével óvja a méreganyagokkal (toxinokkal) terhelt, elzsírosodott, ásványianyag-hiányban szenvedő májat. A Chlorella alga Serkenti a belek működését, javítja a kiválasztást, ezért a belek képesek több koleszterin és zsír eltávolítására, mindemellett megakadályozza, hogy az említett anyagok bejussanak a véráramba. Tisztítja a kiválasztó szerveket (vese és máj), így segít megőrizni a vér tisztaságát. A tiszta vér pedig sikeresen el tudja távolítani az anyagcserében részt vevő vagy annak folyamán keletkező legtöbb anyagot (metabolitot) a sejtekből és a szövetekből. A CHLORELLA alga további rendkívül előnyös tulajdonsága, hogy képes csökkenteni a szervezet savasságát, vagyis LÚGOSÍT. Az emberi test ideális pH értéke 7,2-7,4 között mozog.