Ugrás a fő tartalomra


   Pár sorban foglalva mindazt az utat mely előttünk áll vagy állhat az elkövetkező időkben, azt hiszem ennél tisztábban mint a Szabó Judit nem sokan fogalmazhatnák meg, hogyan dolgozzunk magunkon...

 

"Tekintsetek csak körül, és lássátok meg, hogy a gabona már készen áll az aratásra, és lássátok meg azt a már emberi szemmel és értelemmel is megállapítható óriási elkülönülést, ami a juhok és a kosok között mutatkozik! Nézzétek meg, hogyan tömörül az egyik táborba a hívők és hitre szomjazók csoportja – mindegy, akármilyen néven, címen, kategóriában és bármely keretek közt – és hogyan távolodik el tőle a másik csoport. …

A kivételes kegyelem napja még süt, de nem fog örökké sütni!… a kegyelmi idő … el fog múlni, és akkor bekövetkezik az, amiről az Úr Jézus szólt… . Be fog következni nemcsak a lelkek elkülönülése, de az anyagi világ átalakulása is azért, hogy azok, akik Istennek szolgáltak, egy magasabb rendű, egyszerű, igaz társadalomban élhessenek, ahol alapvető becsületbeli kötelesség lesz az, amit .. Jézus kijelentett: Ne tégy másnak olyat, ami neked rosszul esnék.

Ez lesz a törvény ebben a társadalomban. De erre nem írott paragrafusok fogják rákényszeríteni ennek a társadalomnak a tagjait, hanem ez a törvény minden egyes tagnak a lelkébe mélyen bele lesz vésve…

Képzeljétek el ezt az új társadalmat, amelyben nem lesz bíróság, mert ott nincs bíráskodni való. Ahol mindenki a másiknak a legjobbat igyekszik tenni; nem lesz katonaság, mert minek oda katonaság, ahol senki senkinek ártani nem akar. Nem lesz rendőrség, mert hogyan kellene a rendet őrizni ott, ahol azt senki megbontani nem akarja. És nem lesz az a szörnyű sok, terhes és nehéz intézmény, amelyet ezen a szegény földi világon … az alantas szellemek rossz gondolatai, rossz érzései és gonosz akarat megmozdulásai hoztak létre.

Képzeljétek csak el élénken ezt az új társadalmat! És ha elképzeltétek, akkor gondoljátok el, hogy ilyen társadalomba csak nem lehet bebocsátani azokat, akiknek minden törekvésük az volt: megrövidíteni másokat, és magukhoz ragadni mindent.

Ezt a két kategóriát szét kell választani; úgy az előbbi, mint az utóbbi csoportnak a fejlődés további feltételeit egy új kezdéssel kell megadni.

És ha elképzeltétek ezt az új társadalmat, akkor kérdezem, nem kívántok-e tagjaivá válni? Persze, hogy kívántok! És tagjaivá is lehettek! …

Az a célunk, hogy bejussatok ebbe az új társadalomba. És bár ehhez erőfeszítésre lesz szükség, de ez az erőfeszítés nem olyan keserves munka, mert a legkisebb eredmény is boldoggá tesz majd benneteket.

A munkát azonban kezdjétek el még ma, és nem holnap! Ne gondoljátok, hogy még tízezer esztendő van hátra, és megszámlálhatatlan testet öltés lehetősége, mert ismétlem nektek: az ítélet közel van, annyira közel, hogy már nem mindegyikőtöknek fog sikerülni addig még egy testet öltést kapnia.

Tehát azt mondom nektek, tegyetek meg mindent, hogy a ti egyéniségeteket (Isteni Éneteket) kibontsátok abból a burokból, amelybe bűneitekkel beburkoltátok.

Bátorításul … megmondom nektek, hogy … ha lelketek minden erejét megfeszítitek – ami nem jelent akrobata mutatványokat – egyetlen élet alatt, még ebben az életben … nagyon sokat elérhettek. A helyesen megválasztott mód, a helyesen megválasztott út messzire vezethet benneteket; sokat … lehánthattok magatokról abból a sűrű burokból, ami a ti egyéniségeteket takarja. És ha a leghatalmasabb fegyvert: a hitnek fegyverét és a leghathatósabb védelmi eszközt: az alázatosságnak pajzsát kezetekbe ragadjátok, … akkor ez az egyetlen élet, amelyet most éltek, általatok nem is remélt boldogító gyümölcsöket teremhet számotokra… .

Bontsátok ki egyéniségeteket, embertestvéreim! De ez az egyéniségkibontakoztatás ne jelentse azt, hogy: ’én, ember, hatni, erőt kifejteni akarok’, éppen ellenkezőleg: ne számolgassátok azt a jelentéktelen kis munkát, amelyre képesek vagytok. A szenvedéseket tekintsétek úgy, mint kamatozó tőkét, mintha azokkal kiegyenlíthetnétek a tartozásotokat!

Mindezeknek az ideje elmúlt; mentsétek, amit lehet! Kapaszkodjatok bele mind a tíz körmötökkel a kegyelembe, amely ingyen adatik nektek, ha kéritek, és ha arra magatokat alázatosságotokkal érdemessé teszitek. …

Úgy bontsátok ki az egyéniségeteket, hogy tudatosan vessétek le azt a sűrű, vastag burkot magatokról, amely ezt az egyéniséget takarja, hogy az Isten kegyelmi világossága közvetlenül érhesse a szellemeteket. Mert ha ez a kegyelmi világosság belesugárzik a lelketekbe, a szellemetekbe, ez megtöltheti azt szeretettel, jósággal, alázatossággal, és azzal az erővel, amelyet … ti magatokból kitermelni, akárhogyan is erőlködtök, Isten nélkül, képtelenek vagytok.

Tehát, hagyjátok el a ti emberi éneteket, és szellemi énetekre fordítsátok tekinteteteket. …. Engedjétek levegőhöz és szóhoz jutni a ti szellemeteket. Legyen hitetek; ami azt jelenti, hogy tartsátok igaznak azt, amit Isten ígér, és ne tartsátok igaznak azt, ami közvetlenül a szemetek előtt van, és kívánatos.

Legyen hitetek, legyetek alázatosak, legyen reményetek, és ne engedjétek magatokat elcsüggeszteni a múlt sötét árnyaitól, mert ezt a csüggedést is a gonosz … igyekszik belopni a lelketekbe.

Kezeteket az eke szarvára tettétek, ne nézzetek hátra, de nézzetek előre, mert előttetek megy Krisztus az ő ragyogó fehér ruhájában. És ha mindig előre tekintetek, akkor nem fogjátok Őt szemetek elől téveszteni, hanem keresitek az ő ragyogó lábnyomait, és azokon a ragyogó lábnyomokon haladva eljuttok abba a relatív mennyországba, amely a Föld törekvő szellemeire vár.”

(1. Az utolsó óra munkásaihoz – A Névtelen Szellem tanításai Pál médium útján – I. kötet Szellemi Búvárok Pesti Egylete, Budapest, 1939 - Az utolsó ítélet (155-169. old.) 



A gyakran feltett kérdésekre Szabó Judit  A felemelkedés útja c. könyvéből idézek:
 
Kérdés: Hol tart a Föld és az ember a felemelkedés folyamatában?
„A nyolcas
Egy hasonlattal világítjuk meg ezt a kérdést, amely megmutatja bolygótok kollektív rezgését: Rajzoljatok egy papírra két kört, egyiket a másik fölé, egymástól kb. 2 cm távolságra. Az alsó kör szimbolizálja a Föld háromdimenziós rezgésvilágát, az időt, a történelmet, a durva anyagi világot. A felső kör a finomanyagi világot, a párhuzamos univerzumot.
Most pedig rajzoljatok egy nyolcast a két kör köré úgy, hogy a nyolcas metszéspontja a két kör közé essen.
Képzeljétek el, hogy ez a nyolcas jelképezi a Föld mozgását az időben. Először az alsó körben, a háromdimenziós történelemben halad, majd felfelé ível, áthalad a metszésponton, és a felső körbe – a finomanyagi világba – jut.
A Föld 1987-ben elkezdett kiemelkedni a háromdimenziós világból. Lassan eloldódtatok az alsó körtől, elindultatok a nyolcas metszéspontja felé, amit időközben már át is léptetek, és egyre intenzívebben haladtok a finomanyagi univerzum felé.
A sűrű anyagi világból a finom anyagiba való átlépés a földi időszámítás szerint 25 évig tart. A 25 év első felében még eléggé benne voltatok a sűrű anyagi világban. Ez a 25 év 2012-ben jár le!
Most már átléptétek a nyolcas metszéspontját, ahol megváltozik a Föld mágneses rendszere, hogy alkalmazkodhasson a párhuzamos univerzum finomabb rezgéseihez.
Ahogy mondtuk, a 25 év első felében még a harmadik dimenzió hatása alatt álltatok, ahol sűrűek a rezgések, és ahol a polaritás uralkodik.
Most viszont, amikor átléptetek a metszésponton, sokkal gyorsabban és könnyebben éritek el a céljaitokat. Gondolataitok gyorsabban megvalósulnak. Ez minden emberre vonatkozik, azokra is, akiknek többnyire negatív gondolataik vannak!
2012-ben megszilárdulnak a finomanyagi rezgések – gyökeret vertek ebben a világban. Ettől fogva vágyaitok és ötleteitek villámgyorsan megvalósulnak.
Ezért nem árt, ha tudjátok, mit akartok!
Az a fizikai realitás, amiben vagytok, veletek együtt emelkedik fel, és amikor 2012-ben belép a párhuzamos univerzumba, összeolvad a Föld egy magasabb rezgésű tudatával. Ez nem annyira látható, mint inkább érezhető folyamat. Legyetek nyugodtak, a változás a javatokra válik, pozitív jövő felé haladtok!”

Kérdés: Hogyan fog végbemenni a síkok szétválása? Hol és hogyan fognak élni ezután az alsó és felső asztrális sík lakói?
A síkok szétválása és eltávolodása fontos folyamat, ami javában zajlik, és az utolsó részénél tart. Látványos akkor lesz, amikor véglegesen szétválnak egymástól. A ti világotokban zippzárhoz tudjuk hasonlítani ezt. Amikor teljesen szétválik a zippzár két része, akkor lesz nagy és látványos változás.
Hogyan fognak élni a világ lakói? Akik az alsó asztrális szintet és az az alattit választották, úgy fognak élni, mint a régi korok börtöneinek lakói. Sötét, kocka alakú, kicsiny helyen bezsúfolva, egy piciny ablak van csak a sötétben*.
A zippzár másik oldalán más a helyzet. Ott két alaptörvény van: az öröm és a szeretet. Mindent meg tudnak valósítani e két elv alapján.
Lesznek, akik a felső asztrális síkon maradnak. Lesznek, akik a bőséges pihenést választják, lesznek, akik élvezni fogják a teremtést. És lesznek, akik Istent és az örömöt látják minden falevélben, nem felejtik el, hová indultak – övéké a mennyek országa.
*(Ezt átvitt értelemben kell érteni, a tudat állapotára vonatkozik. – Sz. J.)

Kérdés: A szétválasztódási folyamat befejeződése után testileg hol fognak élni a két sík lakói? Fogják-e látni, érzékelni egymást?
Egy darabig igen. A szétválás után jó darabig olyan lesz, mintha a távolból látnátok egymást. Olyan, mintha egy másik országba költöznétek el. Nekik olyan, mintha elutaztatok volna. Testileg hol fognak élni a lények? Azok, akik az alsó dimenziót választják, a sűrű anyagban, a Földnek olyan állapotában, ahol sűrűbb az anyag, mint ahogy most ismeritek. Ők rezonanciában lesznek a Földnek azzal az állapotával.
A magasabb síkon rezgő lények fizikai testének sűrűsége kb. 50%-kal csökkenni fog. Nem válnak fénnyé, de már nem lesz olyan sűrű a testük. A testüknek és a lelküknek megfelelő földi világban fognak élni, ahová rezgésük szerint kerülnek.
A Földnek különböző formái vannak: sűrűbb rezgésű, sűrű forma, finomabb rezgésű, finomabb forma, és még finomabb rezgésű formái is, ahogy az egészen tiszta, magas rezgésekig jut el.
Úgy képzeljétek ezt el, mint egy Matrjoska babát. A magasabb rezgésű áthatja az alacsonyabb síkokat. A magasabb síkon lévő tud az alacsonyabb síkokról, de nem zavarja.
Az alacsony rezgésűek abban a tudatban vannak, hogy csak az ő világuk létezik. Nem látják a többi síkot. A magasabb rezgésűek csökkenteni tudják rezgéseiket, amennyiben kommunikálni akarnak az alacsonyabb rezgésű lényekkel. Megtehetik, igényük és kedvük szerint.
Nem sok találkozás lesz, mert nem lesz rá igény. Kezdetben még az emelkedettebb lények szeretnék látni rég nem látott hozzátartozóikat. Később mindkét sík beáll a saját rezgésére, és nem lesz igény a találkozásra.
Egymás mellett, párhuzamosan fog élni a két dimenzió.

Kérdés: A fölemelkedés csak a most fizikai testben élőkre vonatkozik, vagy az egyéb szférákban várakozókra is?
Amikor Krisztus eljön, és a Földet áthatja jelenléte, az azokra is vonatkozik, akik a Föld körüli szférákban tartózkodnak. Aki tud az ő közelében élni, az marad, aki nem, az megy el a hosszú fejlődési útra.
 
Kérdés: Mi lesz azokkal, akik nem tudnak arról, hogy mi történik most a Földön?
„Minden embernek van személyes terve arról, hogy hogyan szeretné kibontakoztatni tudatosságát. És nem minden ember ragad bele a harmadik dimenzióba, aki nem is hallott a spiritualitásról!
Ugyanígy, a spirituális beállítottság sem garancia a felemelkedésre! Az ezoterikus körökben számos hiszékeny és negatív gondolkodású ember van. A sikeres felemelkedéshez az kell, hogy valaki keresse az igazságot, becsületes, egyenes legyen, nyílt, és másokkal összefogva akarjon valami jót teremteni!
Vannak olyanok, akik békében, szeretetben, a családban élik meg ezt az átalakulást. Megtapasztalják azt a csodát, amit gyermekük születése okoz, és figyelik kibontakozását. Eközben erős belső átalakuláson mennek keresztül, megváltoztatják életmódjukat, átalakítják meggyőződéseiket – és mindezt teljesen automatikusan teszik.
Mások a mentál tréningek és a pozitív gondolkodás iránt érdeklődnek, megint mások pedig a saját lelkük iránt. A tudatosság kibontakozásának módjai nagyon különbözőek!
Ti a spirituális utat választottátok, és néha azt hiszitek, hogy ez az egyetlen út. De ez csak egy a sok közül.”

Kérdés: Hogy alakul a gyerekek sorsa, akiknek látszólag kevesebb az esélyük a gondolatok és érzelmek kontrollálására, így esetleg nem tudnak megfelelő fejlettséget felmutatni?
A mi nézőpontunk szerint a gyerekek egy bizonyos lelki szinten születnek meg. Nem a nulláról indulnak, hanem hoznak egy tudati, szellemi szintet. Akinek benne van a sorsában, az emelkedik. De lesznek gyerekek, akik azért jöttek ide, mert szeretik a materialista világot. Most hosszan benne maradhatnak. Isten megadja nekik a lehetőséget.

Kérdés: Mi lesz a gyerekekkel? Hogy élik meg ezt a változást?
A fizikai testük ki fog alakulni a maga menetében, a maga rendjén. Azok közül, akik a felemelkedést választják, sokan nem fogják tudatosan végigcsinálni az átlépést. Végigcsinálják, de nem tudják, mi történik velük. De automatikusan megtörténik. Születésük előtt döntöttek így, hogy csak néhány évet töltenek itt a Föld sűrű rezgéseiben, aztán egy magasabb síkon folytatják.

Kérdés: Előfordulhat-e, hogy a szétváláskor az anya elszakad a gyerekétől?
Minden gyerek, aki belép a földi világba, egy rezgésszámot hoz magával, amely meghatározza, hogy hová fog tartani, merre fog fejlődni. Aki sűrű rezgést hoz magával, az a sűrű síkhoz kapcsolódik. Azoknak a lelkeknek, akiknek az életében a gyerekkorra esik a dimenzióváltás, nem kell dolgozniuk, automatikusan rákapcsolódnak a megfelelő rezgésszintre.
Ritka, amikor számottevő különbség van az anya és a gyerek rezgésszintje között. Emelkedett, tiszta, magas rezgésű lélek hasonlót vonz, alacsony rezgésű lélek hasonlót vonz. Hogyan is tudna kapcsolódni a sűrű rezgésű lélek a tiszta, magas rezgésű lélekhez? Ezért az anya és a gyerek rezgése nagyon hasonló, így kevés kivétellel ugyanarra a síkra kerülnek.

Van-e még fontos tanácsod, üzeneted, amit nekünk, embereknek kell tudnunk most, hogy szellemileg fejlődjünk, és át tudjunk lépni majd az emelkedettebb világba?

Tisztaszívűség, tiszta gondolatok és érzések töltsenek el benneteket, és a közösség szolgálata. Figyeljétek a bennetek élő Krisztus/szellem szavát, útmutatását, és kövessétek. Ne aggódjatok, az átmenet békés lesz és fényes – kint és bent egyaránt.
Összpontosítsatok fejlődési szándékotokra, akkor is, ha időnként elbuktok a hétköznapok forgatagában. Kezdjétek újra.
Rendszeresség/rendszerezettség – Tegyetek rendet hétköznapjaitokban, hogy a széthúzó erő ne morzsolja fel energiáitokat. Legyen napirendetek, osszátok be az időtöket és energiáitokat, hogy ne folyjon szét az idő ujjaitok között.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."