Ugrás a fő tartalomra
anahata_csakra
Szívcsakra

Új utak a lélek világában

Sokat tudunk már a fizikai világ törvényeiről, testünk működéséről. Az elme, a lélek világa azonban, mintha nem hozná ilyen „könnyen” tudomásunkra titkait. Pedig a spirituális törvények is természeti törvények. S a természet törvényeiről nem nyithatunk vitát, hogy hasznos-e, jó-e nekünk! Amiben hiszek, amit tudok, amit megtapasztaltam, hogy e törvények ismerete, megértése és használata nélkül csak félkarú óriások vagyunk: erőfeszítéseink arra, hogy változtassunk életünkön, körülményeinken, a másik emberrel felmerült problémáinkon, sokszor kudarcot vallanak.

A Vízöntő kor kihívása, hogy le tudunk-e mondani az akaratunkról a tudatos cselekvés javára. (IQ) Hogy miért? Nos, akarattal nem sikerülhet! Tapasztaltad-e már gyomrodban azt a furcsa érzést, ami akkor kerít hatalmába, ha valami nem sikerül? Vagy még inkább akkor, ha valakit nem vagy képes meggyőzni igazadról, vagy nem teljesíti kérésedet. Nos ez a feszültség ragadós! Azt is mondhatnám negatív energia. Az, amit azonnal át is adunk társunknak, melytől csak nagyobb lesz benne az ellenállás. Hogyan járhatunk mégis sikerrel?

Meg kell tanulnunk érzelmeink nyelvét. (EQ)

Gyermekeinket mi tanítjuk élni. A legjobbat akarjuk adni nekik -ez nem lehet kérdés! A kérdés az: ezt adjuk-e és ezt kaptuk-e mi szüleinktől, minden igyekezetük és erőfeszítéseik ellenére is? Gyermekkorban megtanuljuk milyen a világ – úgy, ahogy szüleink és mások láttatják velünk! Szemüveget, sőt szemüvegeket hordunk anélkül, hogy észrevennénk. Szerencsés az a gyermek, akinek abban segítenek, hogy kiegyensúlyozott önértékelése legyen, azt érezze, hogy ő szerethető, és hogy biztonságban felfedezhesse, valójában milyen is a világunk! Gyermekkorunkban „megoldásokat” tanulunk, vagy vagyunk kénytelenek kitalálni kudarcaink elhárítására, és felnőttként gyakran csak szakember segítségével jövünk rá, hogy pontosan ezek az életstratégiák egyben újabb és újabb kudarcaink forrásai is.

Meg kell tanulnunk azt a megoldást, amely eredményre vezet.

A spirituális intelligencia (SQ) - a borotvaél intelligenciája: csak egy út van, a tudatos út, és az ösvény maga a borotvaél! Ezen az úton azonban, csak akkor járhatunk, ha ismerjük és alkalmazzuk a spirituális törvényeket: az akarat törvénye, a harmónia, a cselekvés, a változás törvénye, a választás és a fejlődés törvénye, a pozitív energiateremtés, a vonzás és a rezonancia, a gondolatérzékelés, a hatalom, és az adás törvénye.

Az eredmény, amire oly nagyon vágyunk a szívünkben lakik: szeretve lenni és szeretni! Ám a szeretetet tudatosan tanulni kell. A szeretet cselekedet, nem csak érzelem. S vele mindig együtt jár a siker.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."