Ez a könyv nem más, mint hosszú, egészséges, kiegyensúlyozott
életének záloga.
Mindannyian tudjuk, egy szerkezet élettartama és
teljesítőképessége elsősorban attól függ, a számára legmegfelelőbb
üzemanyaggal működtetik-e. A legbonyolultabb és legérzékenyebb
szerkezetet, saját szervezetünket azonban ritkán juttatjuk a számára
legjobb üzemanyaghoz, táplálékhoz.
Talán azért, mert az gondoljuk, hogy
ami egészséges, az íztelen, élvezhetetlen, vagy legalábbis drága.
Kövesdi Natália könyve, receptjei ennek az ellenkezőjét bizonyítják.
A makrobiotika magyar ízléshez és étkezési hagyományokhoz igazított
gazdag ízvilágát kínálja a szerző, aki családjával együtt évek óta e
táplálkozási rend szerint él, és főzőtanfolyamain hallgatói ezreit
győzte meg előnyeiről. Bevezetőjét az elmúlt évek során szerzett
tapasztalataival illusztrálja,receptgyűjteményében pedig több mint
kétszáz egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, olcsó fogást ír le,
nemcsak ebédre, hanem reggelire és vacsorára is. Az összes alapanyag -
gabonaféle, zöldség, gyümölcs, hüvelyes, olajos mag - könnyen
beszerezhető.
Noha a szerző megadja, melyek a makrobiotikában az ajánlatos és a nem
ajánlott ételek, mindenkire rábízza a választás lehetőségét. Rhon
Rosenthalt, tanítómesterét idézve azt mondja: aki eddig egy héten
hétszer húst evett, s ezentúl egyszer más, egészséges fogást választ,
máris sokat tett egészségéért.
E szakácskönyv igaz különlegesség. először foglalja össze és alkalmazza a
magyar viszonyokra és étkezési hagyományokra a makrobiotikát, amit a
világon milliók alkalmaznak sikerrel. Rég várták ezt a makrobiotika
hívei. Eredményesen forgathatják a vegetáriánusok, a diétára szoruló
betegek, és mindazok, akik szívesen tesznek családjuk asztalára új,
egészséges, olcsó ételeket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése