Ugrás a fő tartalomra

        Az aura-szóma csodás hatása

 

 

           Te vagy a szín, amelyet választasz, s ez tükrözi lelked szükségletét?" - így szól az aura-szóma jelmondata! S hogy mi az aura-szóma? Egy olyan homeopátiás kezelési módszer, mely a színek és illatok által keltett rezgéssel gyógyít. A szín- és aromaterápia




 



                    Az aura latin szó, illatot, leheletet jelent. Az ógörög szóma szó jelentése: test. Az aura-szóma a páciens személyiségén alapuló gyógyítás erejét jelenti.


              Bár a módszer évezredek óta ismert, már az egyiptomiak is alkalmazták, és a Távol-Keleten is gyakori gyógymód volt - mi több, ott rendszeresen alkalmazzák még napjainkban is, a nyugati világban feledésbe merült, és csak 1984-ben fedezték fel újra, Vicky Wall angol gyógyszerész jóvoltából, s azóta a színes üvegcséknek ezrek köszönhetik egészségüket szerte Európában.
 

                               A terápia lényege ugyanis az, hogy a paciens százhét különféle úgynevezett egyensúly-üveg közül kiválaszt négyet, amelyben kétféle színű folyadék van (alul víz, felül olaj alapú, így nem keverednek). A lényeg, hogy azokat a színeket válassza, amelyiket leginkább közel érzi magához. A folyadékok különféle gyógynövényekből és ásványi anyagokból készülnek.


                                 Wicky Wall Paracelsus tanítása nyomán természetes alapanyagokból állította össze az üvegcsék tartalmát, illetve drága- és féldrágakövek elektromágneses mezőit alkalmazta, amit a tibeti buddhizmus erővonalaiból vezetett le.
 

Az üvegek más-más tartalommal bírnak

                     A négy üvegnek, melyet a páciens választ ki, más-más a jelentése, az első a személyiségről árulkodik, a második arról, hogy milyen kihívással néz szembe a gyógyulni vágyó, illetve mi gátolja. A harmadik üveg a jelenlegi helyzetről szól, a negyedik pedig a jövőről. A színek elemzésével a terapeuta megállapítja, milyen gondok gyötrik a beteget.


                         A választás után a páciensnek össze kell ráznia az üvegeket, hogy a színek keveredjenek. Ezzel saját energiája is belekerül a folyadékokba, a leülepedés sebességéből pedig arra lehet következtetni, hogy mennyire súlyos a beteg állapota.


                                    Az üvegek gyógyhatása többféleképpen is érvényesülhet, ebben is a terapeuta ad tanácsot. Leginkább alkalmazott módszer az, amikor az üvegek tartalmát annál a csakránál kell a bőrbe masszírozni, amelynek a színe a választott folyadék színének felel meg. De van olyan módszer is, hogy az üvegcse tartalma a nézegetése, látványa, marokba szorítása révén fejti ki gyógyító hatását.





 



A piros - és árnyalatai a gerincoszlopra, a vesékre, a mellékvesékre és a kapcsolódó mirigyekre hat,
A narancs - a nemi szervekre, annak mirigyeire,
A sárga - az emésztőrendszerre, a hasnyálmirigyre,
A türkiz - a mellkasi területre, a csecsemőmirigyre,
A kék - a nyaki és torokterületre, a pajzsmirigyre,
Az indigó - az arcra, fejre, agyalapi mirigyekre,
A lila - az agyvelőre, a tobozmirigyre,
A magenta (a sötétkékbe v. sötétbordóba hajló szín) a szeretet, az élet értelmének színe. 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."