Ugrás a fő tartalomra

 

   "A Hamisság és az Igazság elmennek együtt fürdeni egy szép tóhoz. A Hamisság - merthogy ilyen a természete - gyorsan kiúszik, fölveszi az Igazság ruháját, és távozik. Mire az Igazság is kitempózik, azt látja, hogy a parton már csak a Hamisság ruhái vannak. Az Igazság eltöpreng, mit csináljon. Végül úgy dönt, a Hamisság ruháját nem veszi föl, ezért aztán meztelenül marad.
Mivel a Hamisság az Igazság ruhájában jár, mi, emberek rezzenéstelen arccal fogadjuk el, adjuk tovább, sulykoljuk másokba - és amikor az Igazsággal találkozunk, az háborít föl......!!!!
Rettenetesen kikérjük magunknak, dühösek leszünk rá, meztelensége indulatokat vált ki belőlünk, és minimum rászólunk, hogy öltözzön föl." részlet Pál Feri atya idén ősszel megjelenő "A szorongástól az önbecsülésig" című könyvéből...


 Kedves barátnőmtől kaptam...tanulságos, köszönöm Gabi:-)
Ragyogó napot.

Ildó 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."