Ugrás a fő tartalomra

Illatgyertya saját kezűleg - 

 

Ünnepi aromákkal

 


A fahéj, szegfűszeg, vagy éppen a fenyő illata gyorsan karácsonyi hangulatot varázsol a lakásba. Illatgyertya formájában bármikor élvezheted ezeket az aromákat, amit ráadásul magad is elkészíthetsz.
A gyertyaöntés nem nagy ördöngösség, bár vannak buktatói.



Thinkstock

                    Ahhoz, hogy karácsonyi illattal töltse meg a lakást, olaj alapú aromára lesz szükséged. A természetes illóolajokkal könnyedén illatosíthatod a gyertyát, de használhatsz lakásillatosító olajat is, melyet az illóolajokhoz hasonló üvegcsében árulnak.
    Ha díszíteni is szeretnéd a gyertyát, akkor nagyobb üvegpohárba öntsd, de úgy, hogy az aljára szórsz például szegfűszeget, és először csak egy kevés viaszt öntesz bele, ez, amint megköt, egy helyben tartja a fűszerdarabokat.
    Döntsd oldalra a poharat ezután, majd ismét szórj bele fűszert, és önts rá kevés viaszt. Ha így körbeöntöd először a poharat belülről, majd a viasszal és szegfűszegekkel kibélelt pohárba öntöd a maradék viaszt, akkor a fűszerdarabok nem pörkölődnek meg, miközben a gyertya ég.




 .


 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."