Ugrás a fő tartalomra
         



  
   Hagyományos Zserbó szelet:

 

            ( a kép illusztráció)





     60 dkg liszt
    27 kg zsír (rámából kicsit több kell, de zsírral a legfinomabb)
1 csomag élesztő
7 dkg porcukor
1 tojás
reszelt citromhéj
tejföl

Összegyúrjuk, és én megmérem a tömegét és pontosan 5 egyforma súlyú cipót formázok belöle, és 1 órát hagyni kell pihenni.
Lehet 4 cipó is, ha a sütödhöz való nagy tepsziben sütöd.


Töltelék:

40 dkg darált dió
20 dkg porcukor

összekevered és ezt is elméred 3 vagy négy felé a lapok számától függően.

A lapokat lekvárral meg kell kenni és rá kell szórni a dió keveréket.

Megsütni, majd ha megsült kiveszed és a legtetejét a csokimáz alatti részt vékonyan be kell kenni lekvárral, majd a tetejére olvasztott csokoládét szoktam tenni.




( a kép illusztráció)



Új hullámos zserbó szelet:

1 kg liszt
1 kanál zsír
15 dkg porcukor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál langyított méz
tésztát gyúrunk 5 egyenlő cipóba osztjuk, tepszi hátulján 5 lapot sütünk belőle.



Krém:

3 db tojássárgájával
3 evőkanál cukorral
2 evőkanál liszttel
20 dkg porcukorral
1 csomag vaníliáscukorral és 6 dl tejjel sűrű krémet főzünk, a tűzről levéve 15 dgk darált diót keverünk bele (ha szeretitek rum aromát is lehet bele tenni.)

Ki kell hűlnie teljesen és a robotgéppel 20 dkg rámával kikeverjük.

A lapokat a krémmel megkenjük.  Tetejére olvasztott csokimázt tegyünk (gőz felett 1-2 kanál olaj és bele a tejcsokoládé).

Kb: 3-4 óra múlva puha és fogyasztható.

Sok szeretettel.
Ildó




 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."