Ugrás a fő tartalomra





A Gyermek nem a szülőé 



A szülő akkor méltó gyermekére,ha megérzi,hogy nem gyermek van a kezében,hanem egy hozzá kapcsolódott,különálló fejlett szellemegyéniség,aki szeretetet ad és szeretetet kér.
Soha ne érezze a gyermek,hogy ő más,mint a többi.Lámpás égjen benne,s ez a fény Isten lelke legyen.
Soha nem volna szabad úgy felvenni az ágyából,hogy első szava és gondolata ne Istené legyen.
Ha a felnőteknek nincs már szükségük arra,hogy a legfőbb lényt fizikai valóságnak érezzék,A GYERMEKNEK MÉG NAGY SZÜKSÉGE VAN.
~

Az emberek olykor durván letiporják a gondjaira bízott gyermeki lelket.Jön a ragyogó,boldog gyermeki élet,üdén és tisztán,mint a hegyi forrás vize;de a nagyok keményen és rendreutasítóan rászólnak a kis emberpalántára,
letörik a szárnyát,elhomályosítják lelke szépségét.Kitárt karral nyújtják a kicsinyek társaik felé a szívüket,megosztják játékaikat,a koldusnak odaadják uzsonnájukat,-de jönnek a nagyok,megmutatják nekik az enyém és a tiéd között lévő különbséget és beléjük nevelik a földi ember rideg önzését"Vigyázz a holmidra!"-mondják nekik,holott ezt kellene mondaniuk:"Adj,kedvesem,adj mindent,amit jó szívvel adhatsz...

Le ne törjétek az adakozás vágyát a gyermekben,mert ez Krisztus legszebb ajándéka a lelkében.Sok gyermeknek a lelke tele van dallal,a tavasz himnuszával:a szülők idegesen megintik,ha nevet,s szomorúságot,hűs közönyt,fekete árnyékot vetnek rá. NE TÖRÖLJÉTEK KI A GYERMEK LELKÉBŐL A DALOLÓ MOSOLYT!
A nevelés legnagyobb súlya tehát azon van,hogy amilyen életet él a szülő,amennyire telve van a szülő lelke derűvel,szépséggel és nemes eszmények őszinte szolgálatával,annyira gazdag örökséget kap tőle az a másik szellem,aki őt mesteréül választotta az élni tudás iskolájában.
Az életre kell a gyermeket előkészíteni.
Nem azok a szülők jobbak,akik mindent megadnak a kicsinyeknek;az ilyen nevelő puhaszívű,rendszerint gyenge emberek,de nem öntudatos szellemek,akik átéreznék a nevelésnek,mint szolgálatnak mély lelkiségét.
Mert a szülők egyszer el fognak menni és akkor a gyermek magára marad;támasz nélkül pedig könnyen összeroskad.


AKI ELKÉNYEZTETI A GYERMEKET ANYAGIAKBAN,SZERENCSÉTLENÉ TESZI AZT,mert önzést ébreszt benne és szenvedni fog,ha az élet nem adja meg neki azt,amire vágyik.
Lemondó legyen a germek;ne követeljen semmit,de boldogan örüljön mindennek,amit kap.Inkább nélkülözések között éljen,de szellemiekben kapjon többet,hogy erőssé válhassék és RAGYOGJON MINDEN CSELEKEDETÉBEN.

~
A szelíd tekintetű Názáreti,mutatta meg nekünk a gyermeki lélek tisztaságát.
"......Akkor hozának néki kicsiny gyermekeket,hogy illetné azokat;a tanítványok pedig feddék vala azokat,kik a gyermekeket hozzák vala.Melyeket mikor látott volna Jézus,megharagvék és mondá nékik:engedjétek,hogy jőjjenek én hozzám a kis gyermekek és meg ne tiltsátok őket;MERT ILYENEKÉ AZ ISTENNEK ORSZÁGA.
Bizony mondom néktek.Valaki úgy nem veszi az Istennek országát,mint a kis gyermek,semmiképen nem megyen oda bé.
És mikor azokat ölébe vette volna,kezeit reájok vetvén,megáldá őket"......
(Márk.10:13-16.)

~
A földi formák rendszerint nem fontosak,de tagadhatatlan,hogy a gyermek formák közé születik és jó,ha ezeket mintegy keret gyanánt megtartják részére.
HA A GYERMEK FELNŐ ÉS ÖNTUDATOS SZELLEMMÉ VÁLIK,MAJD MEG FOGJA TALÁLNI AZ "Ő" SZELLEMI IRÁNYÁT
Forrás:Kristálylótusz





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."