Ugrás a fő tartalomra







Házi készítésű kókuszolajos testápoló



A minap egy kozmetikai üzletben járva belegondoltam, milyen nagy mennyiségű testápolót vásárolunk, ugyanakkor házilag is készíthetünk csodás kencét.

A polcok között jönnek-mennek az emberek, és leginkább 2 szempont szerint vásárolnak: melyik az olcsó, és melyik a jól hangzó márkanév. Pedig néha érdemes lenne megállni és megnézni a díszes flakonok címkéjét is. Szó szerint megnézni, mert elolvasni az apró betűket legtöbbször már nem is lehet.

Néhány éve pontosan e kapcsán jutott eszembe, hogy mi minden kerülhet egy tégely testápolóba, ami csak apró betűvel fér ki a címkére? Valóban szükséges 10-15 összetevő? Ma már tudom, hogy nem. Három-négy, maximum 5 összetevőből valódi testápoló-csodát készíthetünk, amit a legnagyobb biztonsággal használhatunk gyermekeink ápolásra is.

Személyes kedvencem a kókuszolajból, shea vajból vagy kakaóvajból és méhviaszból készült testápoló. Mindegyik összetevő bőrünk extra ápolója, mely lágyítja, hidratálja és védi a száraz bőrt. Terhesség alatt is bátran használható, megelőzi a terhességi csíkok kialakulását.
Babák bőrének ápolására is alkalmas. Hatékonyan bőrkiütésekre, ekcémára, pikkelysömörre. Borotválkozás után megakadályozza a bőr kiszáradását.
Hogyan készítsük el?

Hozzávalók: 5 dkg kókuszolaj, 5 dkg shea vaj vagy kakaóvaj, 7 dkg méhviasz, 1 teáskanál E-vitamin olaj (kihagyható), illóolaj (egyéni ízlés szerint)

Az összes hozzávalót tegyük egy nagyobb méretű befőttes üvegbe és zárjuk le. Töltsünk egy serpenyőbe néhány dl vizet, tegyük bele az üveget, és kezdjük el lassú tűzön melegíteni. Alkalmanként rázzuk össze az üveg tartalmát, és amikor felolvadtak az üvegben lévő alapanyagok, gyorsan öntsük szilikonformába, például muffinba.
Hagyjuk a formákban legalább 4 órán át, majd óvatosan pattintsuk ki belőle. Ha ajándékba szánjuk, akkor csomagoljuk dekorpapírba, dekorüvegbe. Biztosak lehetünk benne, hogy a siker nem marad el.

A testápolót úgy használjuk, mint a krémet. Száraz bőr esetén akár még a tusolás alatt is átkenhetjük magunkat, és lemosás nélkül hagyhatjuk megszáradni. Finoman és hatékonyan hidratál, ápol.

Írta: Fekécs Edit

Kellemes kencézést kívánok!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."