Ugrás a fő tartalomra
KEDVES VENDÉGEIM, ISMERŐSEIM, BARÁTAIM!

Munkám során fontosnak tartom a legtisztább "forrásból" eredő termékek használatát, a következő termék Gyuri bácsi szakértelmét tisztaságát egyaránt ötvözi az Őszi erővel mely lelkében rejlik. Csak ajánlani tudom minden kedves vendégeimnek!

Orbáncfű olaj

Az orbáncfű egyike a legismertebb gyógynövényeknek. Nemcsak a felhasználók, a kutatók figyelmét is felkeltette számos gyógyhatása. Népszerűsége töretlen, sokan isszák teáját gyomorpanaszokra, nyugtatóként, immunerősítésre.

A növény virágos hajtásvégét gyűjtjük, abban van a hatóanyag. A szép sárga, nagy bibés virágok szirmát megdörzsölve vöröses nedv festi meg kezünket, ez egyik biztos ismérve annak, hogy valódi orbáncfűvel van dolgunk. Júniusban már lehet vágni, ha jó meleg a nyár, és akkor augusztusban újra virágba borul, bár akkor már kisebb a terméshozam.

A zöld növényt felvágva, megszárítva kapunk gyógyteának való füvet. Felhasználható azonban frissen, zölden is a növény, ilyenkor tinktúra vagy olaj készíthető belőle.

Az orbáncfű virága nyersen kerül a kukoricacsíra olajba, amit aztán hamarosan pirosra színez. Átlátszó üvegben, napon kell érlelni néhány héten keresztül, naponta megforgatva, megrázogatva az üveget. Szűrés után ki kell préselni a növényt, és az olajat akár azonnal lehet használni.

Gyógyhatásai

Felsorolni is sok, annyi gyógyhatása van. Napvédő olajként, illetve napégésre, pontosabban bármilyen égésre használhatjuk. Az enyhe pirosra égett bőrt vékonyan bekenjük az olajjal, megszünteti a fájdalmat, gyorsabban gyógyul a seb. Pajzsmirigy alulműködésben szenvedők naponta dörzsöljék be a pajzsmirigyüket (a nyelőcső két oldalán, a nyak középső, alsó részén helyezkedik el), hogy serkentsék működését. Apró vágott sebeket is gyógyíthatunk orbáncolajjal. A nők életét megkeserítő narancsbőr szintén kezelhető vele. Bőrbetegségeket is gyógyít, jótékony hatása van a pikkelysömörre, ekcémára, kiütésekre. Rosacea, dermatitisz esetén gyulladásgátló, nyugtató hatása miatt használható.

Kozmetikai célú felhasználása elsősorban a ránctalanítás. Férfiaknak borotválkozás után ajánljuk az igénybe vett bőr nyugtatására. Egy hiteles történet szerint a férj orbáncolaját használva a feleség észrevette, hogy az arcán levő ráncok kisimulnak.

Használata

Az olaj nehezen szívódik be a bőrbe, ezért enyhén dörzsölni kell, majd a felesleges olajat letörölni. Ha éjszakára használjuk, vékony vászonnal, gézzel takarjuk be az érintett testrészt, hogy ne piszkolja a ruhát, ágyneműt.

forrás:http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/tinkturak/orbancfu-olaj

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."