Ugrás a fő tartalomra
Lelki méregtelenítés...
Egészségünk szempontjából a legfontosabb tényezők közé tartozik a méregtelenítés, nemcsak testi hanem gondolati szinten is.

Hiszen mindenkinek vannak a múltjában olyan fájdalmas történések, amiket a jelenben is cipel… Ezek a terhek ellehetetleníthetik az életünket és kihathatnak a jövőnkre nézve hatással van a továbbiak kialakulásában. Ahhoz, hogy testi, lelki egészségben éljünk, fel kell "hoznunk" lelkünk sebeit, hogy kitisztogassuk és ne mérgezzen minket legbelül.
Fejlődni nem lehet szenvedés nélkül… Ezek a szenvedések erősebbé, egészségesebbé és tudatosabbá tesznek minket.
A feszültségből adódó tényezők, mint pl. stressz, a szorongást kiváltó események, a depresszió, a mindennapi frusztrációink mind-mind nehéz pillanatokat, perceket, napokat okoznak, az azonban talán már nem annyira egyértelmű, hogy ezeknek testi szinten megjelenő hatása van, hiszen a lelki diszharmónia hozzájárulhat a szív és érrendszeri betegségek kifejlődéséhez, az elhízás, vagy a magas vérnyomás kialakulásához. Kutatásban már bebizonyították, hogy a boldogság és a pozitív érzelmek gyakorlatilag védőfaktorként szolgálnak a szív- és érrendszeri betegségek ellen. Ennek a pozitív hatása, hogy az érzelmeinkkel, gondolatainkkal vagy éppen a lelkünk aktuális állapotával befolyásolni tudjuk az egészségünket és önerőből akár védelmet is tudunk szerezni korunk egyik vezető halálozási okával, a szív és érrendszeri problémákkal szemben.

Hívatásom során az Eft( érzelmi felszabadítás) kezelések alatt az esetek többségébe megtaláljuk azt az okot, mely már következményként kialakuló rossz közérzet hatását adja. Ezért minden páciensemnek azt javaslom, hogy tudatosítsuk magunkban az érzéseinket, hiszen sok esetben előfordul, hogy nem is vagyunk tisztában az érzelmeinkkel, nem is figyelünk azokra. Próbáljuk meg magunkban megfogalmazni, hogy dühöt, félelmet, örömöt vagy éppen szomorúságot érzünk egy adott helyzettel, emberrel, vagy bármi mással kapcsolatban.
Fontosnak tartom kiemelni, hogy kérdezzük meg magunktól, hogy tulajdonképpen mi az oka az adott érzelemnek? Mi is az, ami igazán feldühít minket?Miért érezzük azt, amit. Mitől félünk? Mi is az pontosan, ami a szomorúságunkat okozza? 
Mert miután tudatosítottuk magunkban, hogy mit is érzünk és mi is pontosan annak a kiváltó oka, szakember segítségével próbáljuk meg azokat a negatív érzelmeket megérteni feldolgozni, és pozitív gondolattá vagy érzelemmé átfordítani.
Az érzelmeinkkel nem mindig könnyű egyedül megbirkózni, de egy tapasztalt segítő ebben mindig szakszerű és hatékony segítséget tud nyújtani.

Minden helyzet tanít minket, de nem mindegy hogyan formálódik egyéniségünk hajtóerejévé!

Barti Ildikó
Okleveles természetgyógyász-reflexológus
Joalis terapeuta
Eft tanácsadó
Reiki mester

Tel+3630/9500336
Helyszín: Győr 9025.
Rába Quelle élmény fürdő.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."