Ugrás a fő tartalomra


Indulhat a tavaszi tisztítókúra!
Tavasszal és ősszel ajánlatos egy tisztító kúrát végezni.
A méregtelenítésben segítenek a gyógynövények.
Legfontosabb méregtelenítő szerveink a máj és a vese. Ezek helyes működése elengedhetetlen feltétele a teljes méregtelenítésnek.
Gyuri bácsi Csalánlevél teakeveréke (Tisztító tea) olyan gyógynövényekből áll, melyek segítik a szervezet megtisztulását. Kúraszerűen a veseműködés javítására is ajánlott.
A méregtelenítést rendkívül fontos elvégezni mindenféle kezelés előtt. Az ájurvédikus (hagyományos indiai) gyógyítás minden esetben egy tisztító kúrával kezdődik abból a célból, hogy a test fogékonyabb legyen a terápia befogadására.
Tisztító kúra esetén napi egy csészével kell inni reggel, éhgyomorra.
A kúra legalább 4 hétig tartson, de 6 hét után be kell fejezni. A tisztítás ideje alatt sok folyadék, elsősorban tiszta víz fogyasztása ajánlott.
Csalánlevél teakeverék (Tisztító tea) összetétele: feketebodza virág, csalánlevél, diófalevél, fekete ribizlilevél, galagonya virágzó ágvég, tejoltó galaj hajtás, kis ezerjófű hajtás.
A bodzavirágból készült tea vízhajtó, emésztést elősegítő, köhögéscsillapító hatású. Megfázásra, hörghurutra, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják.
A máj tisztítására a legjobb a diólevél és a csalán. Ezek is megtalálhatók a keverékben.
A húgyhólyag és a húgyutak tisztítására, vízhajtásra a csalánlevél tea a legjobb.
A fekete ribizli leveléből készült gyógytea reumára, vérnyomáscsökkentésre, légúti tisztítóként használható. Csökkenti a húgysavat, ezért mindenféle ízületi gyulladásra, meszesedésre kiváló. Izzasztó, vérképző, emésztés- és étvágyjavító hatása is ismert. Vese- és hólyagbántalmakra is használjuk. Javítja a hajszálerek vérkeringését, csökkenti az érgyulladásokat.
Ezen kívül a galagonya virágos ágvég gyógynövény is megtalálható benne, melynek kiváló az értisztító hatása. Ezen kívül a szív munkáját segíti, az erek falait és a szívizmokat rugalmasan tartja, elkerülhető vele az infarktus, az agyvérzés, a trombózis.
A tejoltó galaj az egész nyirokrendszert támogatja, melynek működése fontos a szervezet helyes működése szempontjából. A tejoltó galajnak fontos vese-, epe- és májtisztító hatása is van.
Az ezerjófű szintén a májat tisztítja, segíti az emésztést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."