Ugrás a fő tartalomra



KEDVES VENDÉGEIM, ISMERŐSEIM, BARÁTAIM!

Gyorsan elröpült ez a hét is, de azt gondolom életutunk során az idő mint tényező, talán sokszor mint lehetőség jelenik meg számunkra, hiszen egész életünk során törekedni fog, hogy a nekünk való útra jussunk, arra haladjunk, azt kapjuk, amire igazán szükségünk van és a lehető legtöbb esetben megengedjük mindazt, amit megérdemlünk. Ellenállunk? Majd kapunk üzeneteket – betegségek, veszteségek, lemondások, csalódások formájában… aztán vagy feladjuk az ellenállásunkat, vagy következetesen kitartunk mellette megértve üzenetét.

E megtapasztalások az életünk időszakai, a "változás" nem is kérdés az egyik legnagyobb tisztázó utazás. Léteznek azonban más periódusok is az életünk során, amelyek hasonló feladat elé állítanak bennünket. Ilyenek például:
- a házasságkötés,
- a válás,
- a szülővé válás,
- a gyógyulás,
- a költözés,
- a gyerekek kirepülése,
- a nyugdíjba vonulás,
- a veszteség vagy trauma megtapasztalása,
- a lélekölő munka.

A világegyetem nem fukarkodik az efféle ébresztők fújásával. Mi azonban ilyenkor általában gondolkodás nélkül megnyomjuk a szundi gombot, és gyorsan visszaalszunk." (Brené Brown)

Felhasználod ezeket a megállító életszakaszokat arra, hogy átgondold az utadat, amin jársz, hogy jó-e az irány, kell-e bármit módosítani, pontosan a Te örömeid és céljaid szerint folynak az események vagy inkább átengedted az irányítást a körülményeknek, esetleg másoknak?
Mindannyian megkapjuk más-más életkorunkban ezeket az ébresztőket, bármilyen könnyű lenyomni azt a szundi gombot, ne tegyük... mert hamarosan megérkezik az újabb emlékeztető, hogy újabb lehetőséget adjunk magunknak a rendrakásra.
Kár tologatni a feladatainkat önmagunk előtt...

Szeretettel: Barti Ildikó




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."