Ugrás a fő tartalomra


Boldogság és a fogyás!

A hormonháztartás rengeteg mindenért lehet felelős! Azért is hogy boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk, vagy épp ellenkezőleg. Depressziónál, hízásnál, ez is állhat a háttérben!
Szerotonin az úgynevezett „örömhormon”. Ez a hormon lehet felelős számos betegségért, elhízásért, rossz szexuális életért, migrénért, idegrendszeri, vagy étkezési problémáért.
Szabályozza a hangulatot és az alvást.
Ha kevés inger ér bennünket, vagy egyszerűen nem élünk meg bizonyos érzéseket, dolgokat, a test szerotonin szintje lecsökken. Mivel ez egy boldogság forrás, érthető hogy számos problémát tud generálni.
Ez a probléma 60%-ban a nőket érinti.
Az elhízásnak is kitűnő meleg ágya lehet, hiszen ha rossz kedvünk van, mit csinálunk? Örömforrás után nézünk, eszünk! Ha alacsony a szerotonin szintünk, akkor erős sóvárgást érzünk a cukor iránt, mert a szervezet ezzel, vagyis az inzulinnal próbálja kompenzálni az öröm hiányát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."