Ugrás a fő tartalomra


Kedves vendégeim, ismerőseim, barátaim!

Az Egészség Stúdió oldal elsősorban olyan tartalmakkal foglalkozik, melyek a test, és lélek egészségét hívatottak elősegíteni, inspiráló, motiváló, elgondolkodtató, és bölcsességekkel igyekszek mindennap egy kis értéket csempészni az életetekbe. Szeretném, ha az itt olvasottak több figyelmet hoznának felszínre látogatóim testi, lelki-gondolati életébe. Fordítsunk hát több figyelmet a lélek ideiglenes lakhelyének egészségére is – az emberi testre. A most következő cikkben hasznos tanácsokat és érdekességeket olvashattok, hogyan őrizzétek meg és fejlesszétek a testetek egészségét és erejét.
Étkezés-táplálkozás:
- az elhízás leggyakoribb oka nem a mértéktelen evés, hanem az, hogy ritkán eszel és akkor is rossz minőségű táplálékot. Az agyad bár be van csapva, de az egész emésztőrendszered érzi az energia és a minőségi étel (üzemanyag) bevitelének hiányát. Így amikor 4-5 órás kihagyás után, a bevitt táplálékot azonnal zsír formájában raktározza el, mert ebből igyekszik energiához jutni. Tehát ha munka után hazaérve 4-5 órás éheztetés után elfogyasztasz egy adag rakott tésztát, biztos lehetsz benne, hogy zsír formájában raktározódik el. Nem is beszélve a cukrokról…
- tévhit az, hogy a zsír hizlal! A zsír glikémiás indexe (GI érték) 0. A GI érték egyszerűen kifejezve azt mutatja meg, mennyire hizlaló táplálékról van szó. Például a fehérkenyér, és a cukor értéke 100, míg a brokkolié 15.
-naponta 4-6 étkezés javallott. A gyakori étkezések, melyek során mértékletesen kisebb adagokat fogyasztunk, felpörgetik az anyagcserét, így a test hatékonyan égeti a zsírt. Élelmiszerek, amikkel lehet fogyni: barna rizs, lencse, rozskenyér, bizonyos tésztafélék, zabpehely, tojás, sovány sajtok, mogyoró.
- mindannyian egy meghatározott enzim mennyiséggel születünk. Amikor az enzimjeink elfogynak, meghalunk. Nem érdemes a zöldségeket és gyümölcsöket párolni, sütni vagy főzni, mert 40 fok felett minden enzim kiég/kisül ezekből, így éppen az tűnik el belőle, amiért megeszed. Mindig friss, alaposan megmosott és nyers zöldségeket, gyümölcsöket fogyassz. Ezentúl az enzimek segítenek az emésztésben és a vitaminok felszívódásában. Ha kevés enzimed van, a bevitt vitaminok nem szívódnak fel a testedben, hanem kiürülnek.
- a leghasznosabb C-vitamin bevitel az, ha vízzel összekeverve 1 kifacsart citrom levét iszod meg a legkönnyebben így hasznosul a C vitamin feltéve, ha figyelsz az enzimjeidre.
Egy kis érdekesség: Paracelsus már az 1500-as években kijelentette; a test minden betegségének hátterében az elsavasodás áll! Előzd meg a test elsavasodását lúgosítással, igyál rendszeresen búzafű vagy árpafű levet. Hasznos továbbá a vízben oldott almaecet, a citrom leve, és az útifű maghéj.
MOZGÁS
-mindenki tud naponta 30-45 percet szánni arra, hogy mozogjon. A legjobb a kocogás, vagy gyors gyaloglás és kerékpározás, görkorcsolyázás.
- a napi stressz leginkább a vádliban, bokában, vállakban és a csuklyás izmokban tud felgyűlni. Mindennap szánj rá 5-10 percet, hogy nyújtod az ízületeidet, az izmaidat!
-az ízületi problémák leggyakoribb oka , hogy a húgysavkristályok nyomják magát az ízületet, vagy az, hogy az ízületi (synovialis) folyadék eltűnik. A rendszeres testedzéssel, az izmok és ízületek nyújtásával mindez elkerülhető, így idős korban gond nélkül tudjuk használni a végtagjainkat, a járás, lépcsőzés stb. nem okoz gondot. A húgysavkristályok eltűntetésének legjobb módja a lúgosítás.

Barti Ildikó
Természetgyógyász
Tel +3630/ 95 00 336.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."