Ugrás a fő tartalomra



Kérésre a cikk. Azoknak akik nem Győr-i lakósok 

smile hangulatjel
Az allergia és a fogyókúra „szezonja” van
A természetet hívja segítségül a gyógyításban

„Érdemes visszafordulnunk a természet adta lehetőségek felé, hiszen rengeteg erőt nyerhetünk onnan a mindennapokhoz” – vallja Barti Ildikó természetgyógyász, reflexológus, Joalis-terapeuta, fitoterapauta, aki már többször mesélt lapunkban arról, miként tehetjük teljesebbé az életünket egy kis odafigyeléssel. A szakember tudását a gyógyteáiról messze földön ismert bükki füvesember, vagyis Szabó Gyuri bácsi tapasztalatival is kiegészítette a közelmúltban, hogy még hatékonyabban segíthesse a hozzá fordulókat.
Barti Ildikó mindig is vallotta, a természet ereje rengeteg problémára gyógyírt jelenthet. A gyógynövényekkel kapcsolatos tudás alapját erdélyi nagymamájától kapta, s mióta ráébredt, a gyógyítás, mások segítése az ő útja, folyamatosan képezi magát. Arra törekszik, hogy a hozzá fordulókat, s a problémáik okait teljes egészében lássa. Három éve dolgozik a napsugár-színű, levendulával tarkított helyiségben, amit inkább nevezhetünk a nyugalom kicsi szigetének, mint rendelőnek. Rengetegen megfordultak nála ez idő alatt, és az Asperger szindrómás beteget éppúgy segíteni tudta, mint azt, akinek „csak” egy értő hallgatóra, kérdezőre volt szüksége. Mostanában legtöbben allergiás tünetek miatt, illetve azért fordulnak hozzá, hogy segítséget kapjanak a fogyáshoz. Ildikó szerint több közös nevezőt is találhatunk a két probléma között, a stressz, a felhalmozódott méreganyagok, felborult anyagcsere és az önelfogadás hiánya mind hozzájárul a megbetegedéshez, illetve ahhoz, hogy kudarcok sorát éljük meg a fogyókúránál.
Tavasszal és ősszel mindenki számára több oldalról támogatott méregtelenítést javasol a terapeuta. „Az első lépés az állapofelmérés, egy salvia nevű műszerrel a test rezgésein keresztül információkat kapunk szerveink működéséről, mérni tudjuk, hol van a szervezetben kilengés” – magyarázza. Ha megvannak a gócpontok, azokat a gyógynövény-alapú Joalis cseppekkel lehet feloldani, melyek hatását biorezonanciával erősíti. Ezzel beindítható a szervezet önregenerációja, amely kulcsa a betegségek gyógyításának, az egészség megőrzésének. A méregtelenítést fekete bodzavirág, csalán- és feketeribizlilevél, galagonya, tejoltó galaj és ezerjófű hajtásának keverékével fokozza, hogy megkönnyebbüljön a máj és a vese. Az allergiás tünetek kezelésében az algák is nagyon hasznosak, ajánlom kipróbálni. Ildikó nem híve a drasztikus beavatkozásnak, de azt kéri a hozzá fordulóktól, megfelelő táplálkozással és mozgással is segítsék az állapotjavulást a 4-6 héten át tartó méregtelenítés során, és természetesen utána is figyeljenek magukra. „Ha végigcsináljuk a tisztítókúrát, mindenkit meghívok a következő évben állapotfelmérésre, és ha annak ellenére visszatér a tünet, hogy betartotta a hozzám forduló a tanácsaimat, akkor második évben ingyen kezelem” - jelzi Ildikó, mennyire biztos a módszereiben. Persze tudja, a változtatáshoz elhatározásra és erőre van szükség. Magát is folyton kihívások elé állítja: mostanában reggelente hatkor elindul futni, hiszen úgy tud segíteni másoknak, ha az ő harmóniája is teljes.
Barti Ildikó elérhetőségei:
Rába Quelle Termál és Élményfürdő – Fürdő tér 1.
Telefon: 30/950-0336
E-mail: thermal.egeszsegstudio@gmail.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."