Ugrás a fő tartalomra


OltAlom

Vannak élethelyzetek amikor generációk óta “baj” van a férfiakkal vagy nőkkel, és mi pont olyan neműnek születünk, mint a problémás ág, szerinted ez véletlen?
Minket felruházott a MindenSég azzal az erővel, aminek segítségével képesek vagyunk szembenézni, és meghajolni! MegÉrtjük, hogy csak akkor tudunk teljessé, magunkká válni, ha felvesszük a családból az ősök erejét, tudását, és bölcsességét. A férfinak meg kell kapnia a családban lévő férfiaktól a férfierőt ahhoz, hogy a nő mellett férfiként álljon. A nőnek pedig az anyáktól kell megkapnia az anyai erőt, és mintát ahhoz, hogy anyává, nővé váljon. Enélkül az erő nélkül csak próbálkozunk felnőttkori szerepeink eljátszásával, de nem tudunk benne lenni az adott szerepbe, nem tudunk azonosulni az erővel. Nem válik a sajátunkká, időről-időre elhagy minket. Ilyenkor ott állunk egy-egy válságos szituációban, nem értjük miért nem működik…
Ha képesek vagyunk elfogadni azt, hogy honnan jövünk, felvesszük azt az Erőt amit a család nekünk tartogat, akkor képessé válunk megváltoztatni is a családi mintákat. Enélkül az El-Fogadás nélkül életünk üres próbálkozások sorozata lesz mindössze, és egyszer csak szembesülünk vele, hogy mi is csak olyanná tudtunk válni, mint amit megtagadtunk! Ha nem haladjuk meg, azzá válunk! Azzá válunk, akivé sosem akartunk válni! Nem másért...azért, hogy megértsük! Így vagy úgy, de meg kell értenünk, hogy mi miért történt, történik.
A tudatosodó ember első lépésként "megpróbál" szembenézni, aztán már picit jobban "akarva" szembenéz, és megnyitja magát az El-Fogadásra, hogy miért? mert szíve súgja, hogy ez a változás útja. És, ha nem teszi? mit tapasztal? a tudattalanul működő ember olyanná válik, amilyen megtagadott, és magán keresztül nyer rálátást a történetre, nem ÉrTi először zavarja, ellenáll neki, vagy tagadja mindezt...
Mit jelent EllenÁllás mentesen tapasztalni? hagyni, figyelni, megélni. De fontos tudni azt, hogy elfogadok valakit, valamit, nem jelenti azt, hogy egyetértek vele vagy, hogy szeretem! Egyszerűen belátom, hogy ha tetszik, ha nem megváltoztatni nem tudom, így elfogadom.
Édesanyámból, és Édesapámból vagyok, és egy kicsit több!
A bennünk lévő Kicsit Több garantálja azt, hogy meg tudjuk érteni őket, és ezáltal képessé válunk az EllenÁllás mentes elfogadásra is. Bárhová is jutunk, bármivé is váljunk, soha ne felejtsük el, honnan jöttünk smile hangulatjel Ne felejtsünk el emelkedett pillanatainkban arra gondolni, hogy családunk, és szüleink, GYÖKEREINK nélkül nem repülhetnénk. A gyökerek elfogadása és elismerése tesz minket igazán szabaddá. Így élhetjük meg azt, Akik valójában vagyunk, és aztán egy szép napon szembesülünk, hogy a mi gyermekeink éppolyan elégedetlenek velünk, mint mi magunk voltunk. Mert belőlünk is hiányzik " még" az a Kicsit Több, ami nekünk szüleinkből hiányzott. Ezen a ponton végső megértés következik: minden úgy van jól ahogy van, és csak rajtunk múlik minden pillanatban, hogy a kihívásokat amiket az élet elénk tár hogyan látjuk: lehetőségnek vagy kihívásnak!
Gyerekként szüleinket kihívásnak látjuk, és ahogy bölcsebbé leszünk, meglátjuk azokat a lehetőségeket amelyeket rajtuk keresztül, tőlük kaptunk meg.
Ismerd meg a gyökereidet és emelkedj a magasba! Repül Szabad smile hangulatjel
Szeretettel:
Barti Ildikó


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."