Ugrás a fő tartalomra
Egy fantasztikus írás!

A Gazdagmami oldalán olvastam íme:







Akik mindig jobban tudják, kéretlenül adják a tanácsaikat. Nem kérdezed és ők elmondják. A Tutit. Az Egyetlen Jó Megoldást. Mintha csak az a verzió létezne, csak a fekete meg a fehér (és a tiéd csak a fekete lehet, az övék meg csak a fehér - bármi is legyen az).

Akik mindig jobban tudják, nem érvelnek, beszólnak, válaszra támadnak.

Akik mindig jobban tudják, úgy csinálnak, mintha röntgenszemeikkel látnák, mit tudsz, mit nem, mire vagy képes, mire nem, mibe mekkora energiát teszel vagy mekkorát nem. Pedig nem. Nem látják a küzdelmeidet, nem tudnak róla, nem is kíváncsiak rá - őket csak a végeredmény érdekli.

Akik mindig jobban tudják, azoknak egyetlen verzió az elképzelhető: amit ők jónak gondolnak.

Akik mindig jobban tudják, csak a saját valóságukat fogadják el valóságnak.

Akik mindig jobban tudják, nem tudják jobban. Hangosak, mert azt hiszik, ha jó hangosan mondják igazuk lesz, ha erőszakosan mondják, jobban üt majd. Önigazolnak, támadnak és védekeznek, mert félnek. Félnek, hogy kiderül a nyilvánvaló: hogy ők sem tökéletesek - mint ahogyan mindenki más sem.

Akik VALÓBAN jobban tudják, azoktól lehet kérdezni és nem kapsz letorkolást, amiért nem tudod, hanem válaszolnak.
Belátják, ha tévednek, belátják, ha nem tudják, észreveszik a másik nézőpontját is és elgondolkodnak rajta.
Képesek változni és változtatni a véleményükön, mert látják, mennyi mindent nem tudnak még.

Nem tudhatod mindig jobban és nem is kell.
Nem vagy tökéletes.
Az életed egyik területén erős vagy és okos, a másikon gyenge és még tanulásra szorulsz. Az egyetlen, ami számít, hogy dolgozol-e rajta, teszel-e érte, van-e fejlődés, vagy hagyod, hogy a sok "nagyokos" véleménye lebénítson.



forrás: https://www.facebook.com/gazdagmami/photos/pb.233696413305.-2207520000.1464952370./10154554247913306/?type=3&theater

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."