Ugrás a fő tartalomra



Fogyás és a glutén
Van pár alaptétel, aminek meg kell történnie ahhoz, hogy a szervezet biztonsággal engedje el a zsírt. Mit is jelent ez pontosan?
Testünk egy nagyon intelligens rendszer. Azért működik, hogy minket (bentlakókat) életben tartson. Akkor tehát, amikor egy-egy életmódváltásnál nem indul rögtön a fogyás, akkor bizony jó okunk van gondolni arra, hogy a testünk éppen azon dolgozik, hogy az életfunkcióit biztonsággal ellása és ne szenvedjünk hiányokat. Amint "betömte a lyukakat", azaz megkapta az alapvető tápanyagmennyiséget, akkor változásba lendül. Sokat hallhattunk már arról, hogy az immunrendszerünk a bélrendszerben van. Ez az oka annak, hogy ha elhízunk, fáradékonyak vagyunk, immun-és /vagy emésztőrendszeri, vagy idegrendszeri problémáink vannak, akkor érdemes kicsit a bélrendszer után nézni.
Mi történik bent? Az irritált bél, különböző tünetekkel jelzi, hogy változtatni kell az életmódon. A vastagbél és az idegrendszer szoros kapcsolatban áll egymással. A vastagbélben pangó méreganyag mennyiség, egyfolytában irritációt okoz és a visszaszívódó toxinok idegrendszeri kilengéseket okoznak. Ilyen pl. hangulatváltozás, depresszió, pánikrohamok (utóbbit más is okozhatja), bőrkiütések.
Mivel az egész Univerzumban (így a mi testünkben is) minden mindennel összefügg, így érdemes a bélrendszer kíméletesen bánni a beleinkkel, hogy a bekerülő tápanyagok tökéletesen elláthassák teendőiket.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."