Ugrás a fő tartalomra


Mi az ami másoknak van, és Neked hiányzik?

Önbizalom




Sokszor felmerül a kérdés, hol rontottad el? mikor, és hol tört meg önmagadban, és a KÉPességeidbe vetett hit...legtöbbször arra van szükség, hogy egy kicsit megálljunk, és feltegyük magunknak néhány igazán fontos kérdést.
Önszeretete nélkül nincs bizalom, sem feltétel nélküliség...sokszor a szülők adják meg az "alapokat" de valóban "csak" ők a hibásak? 
Érdemes számvetést végeznünk, milyen elvárásokat cipelünk magunkkal? mert általa leszünk szigorú bírái önmagunknak. Vannak bennünk téves hiedelmek....mit tegyünk "oldjuk" van bőven segítség, a legelső lépés a Fel-Ismerés, hogy szükség van ElFogadásra BeFogadásra...mert különben...és akkor mi lesz...végignézhetjük hogyan leszünk laza és vidám emberekből, szorongó, egy helyben toporgó....Két-kedő emberekké!



Ez a Fel-Ismerés hihetetlen szárnyakat ad az önbizalom növekedésének! Ne feledd: az önismeret hosszú  folyamat, eltarthat évekig is, de a felismerések teszik színessé!


Vannak " téves" utak, de szükségesek, pl. mikor egy tanfolyamon részt veszel, benned van a vágy, hogy majd most...ezek után...mindenre képes leszel...aztán jön a holnap, felébredsz....ráeszmélsz, ma is ugyanaz van mint tegnap....szembesülsz...szomorkodsz....felállsz. Ahhoz, hogy újra laza, és magabiztos, célját tudó ember legyél, akire vágysz....mert érzed szíved mélyén ...volt az-az idő...mikor benne éltél. Ilyenkor se feledd: az önbizalom, az önbecsülés sokkal inkább azt jelenti, hogy mi a véleményed magadról, milyen tapasztalataid vannak magadról, és ezeket hogyan ítéled meg, mennyire hagyod magad cserbe nehéz élethelyzetekbe...


"..az önbecsülés tehát önmagunkról alkotott tapasztalatunk, nem egy érzés, hanem sokkal inkább aktív cselekvés, hajlandóság az élet, a világ megtapasztalására."


Nem könnyű, de lehetséges. Tedd fel magadnak a kérdést, miért van szükséged önbizalomra?
-és a válasz benned van...a szívedben...mert  már tudod, önbizalom nélkül sokkal több kudarcot tapasztalsz, és csalódást ,,,mint sikert.

"Életünk minden egyes pillanata értékesebb mindennél, és nem töltheti el az önbizalom hiányával. Az első, legfontosabb lépés, hogy akarnia kell a magabiztosságot."



A magabiztosság tanulható :-) 

Lépések:
1. találd meg azt a pontot ahol" eltörtél" ( mikor kezdődött a "kudarcsorozat")
2.szemléletváltás ( hiedelmeid felismerése...)
3.jelenítsd meg az önbizalmat( hogy mások is lássák)
4.tápláld magadban a kitartást!





Ellenállás mentes Felismerést:
Barti Ildikó




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."