Ugrás a fő tartalomra






Változtass nézőpontot és megváltozik az életed!
Ha megint azon kapod magad, hogy párkapcsolati vagy munkahelyi gondjaidon keseregsz, ne tedd! Az önsajnálat még senkit nem vitt előre. Sokkal célravezetőbb, ha elemzed a helyzetet, feltérképezed, mi és hol csúszott el és hogyan lehetne rajta változtatni! Ehhez kiváló eszköz a gondolatnapló. Segítségével átláthatóbbá válnak az események és új viszonyulást alakíthatsz ki hozzájuk.
1. Végy egy papírlapot, oszd 4 egyenlő részre. Az oszlopok tetejére a következő pontok kerüljenek: Helyzet, 2. Érzések, 3. Gondolatok, 4. Alternatív magyarázatok
2. Írd le a helyzetet, amin változtatni szeretnél. Ha például boldogabb párkapcsolatra vágysz, gondold végig, a jelenlegi hogyan működik: pl. „Egyre kevesebb időt töltünk együtt”.
3. Fogalmazd meg érzéseidet! Egy rövid időre hunyd be a szemed, figyelj befelé és a tested segít megfogalmazni az érzéseidet: „Magányos vagyok.”, „Szomorú vagyok.”
4. Fogalmazd meg a gondolataidat! Pl. „Már biztos nem szeret.”
5. Keress alternatív magyarázatokat! Biztos, hogy azért alakulnak úgy a dolgok, mert már nem szeret, vagy az új munkahelyen való megfelelés köti le az energiáit?
6. Most pedig próbáld meg új nézőpontból szemlélni a helyzetet és alakíts ki új viszonyulást! Küldj a párodnak egy kedves üzenetet és várd otthon valami finom vacsorával!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."