Ugrás a fő tartalomra





                 KEDVES OLVASÓM!


               VáltozÁs 


A változás életünk része, akár tudomásul vesszük, akár nem, fontos tudni, ha tudatosan változtatsz az életeden a te felelősséged. Nagy döntések közé tartozik, ha lakóhelyet változtatsz, hiszen megszoktál valamit: a zajokat ismered, a szomszédokat, az illatokat. Van napi rutin megszokottá formál minden napot, hogy mit csinálsz, hogyan csinálod, már tudod mindennek a helyét. Amikor elköltözöl, új lesz minden, ismeretlen a szomszéd, a lakás, a hangok eleinte azt sem tudod, mi hol van...Ennek is meg van a maga varázsa. Ha sokáig vágysz valamire és végül megkapod, az ajándék. Hálás lehetsz a sorsnak, hogy lehetőséged adódott a változásra. Hiszen sok esetbe "beleragadva" egy élethelyzetbe a fejlődés fokai" kimaradnak" így az élet igazi célja nem lesz megélve-megtapasztalva.
A hozzám forduló páciensek többsége, első kezelés alkalmával kíváncsi az Eft( emóció felszabadítás) technikára, és mikor tapasztalják áldásos hatását már a legközelebbi kezelés alkalmával örömmel újságolják életük adott területein fellépő" változásokat" Gondolataink,érzéseink amikor elkezdenek tisztulni,testünk is változásba megy át.


Ma már bizonyított, hogy a kapcsolatainkban átélt érzelmek közvetlen biológiai változásokat okoznak a sejtjeinkben és az idegrendszerünkben befolyásolva ezzel nemcsak a szervezetünk ellenálló képességét, hanem az egész génműködést. A kapcsolatokban megélt tapasztalatokat az agyunk ugyanis képes biológiai jellé alakítani, ami közvetlen változásokat eredményez az egész szervezetünk felépítésében és működésében.
Az érzékszerveinken – a látáson, halláson, tapintáson, szagláson, ízlelésen – keresztül szerzett élményeinket az agyunk feldolgozza,és átalakítja a „pszichológiait” „biológiai jellé”, majd ezen jelek, információk mentén irányítja a szervezetünkben lévő folyamatokat, így a gének működését is.
Ma már tudjuk, hogy a gének nem csak irányítanak, hanem őket is irányítja valami, méghozzá az agy. A kémiai környezeti tényezőkön kívül (pl. táplálkozás, fertőzések, toxinok.) – az agy „jelátalakító” működése révén – a lelki élményeink is hatnak a génjeink működésére, nevezetesen hogy a már meglévő génekből melyek azok, amik aktiválódnak, és melyek, amik nem.
Német kutatások igazolják, hogy a pszichés stressz közvetlenül felelős a stresszgének aktivitásáért, míg az inspiráló szellemi élmények, a társas támogatás és a pozitív társas kapcsolatok olyan géneket aktiválnak, amelyek serkentik az idegsejtek szaporodását. A gének aktiválódását viszont nem csak az „itt és most” élmények befolyásolják.
Ha azonban a feszültséggel járó életesemény tartóssá válik, tartós változásokat okozhat a szervezetben: a stresszgének tartós aktivitása és a stresszhoromok tartósan fokozott termelése komoly testi betegségek kialakulásához járulhat hozzá. Míg a magas vérnyomás kialakulását az adrenalin és noradrenalin nevű stresszhormonok okozzák, addig az immunrendszer alulműködéséhez a kortizol nevű stresszhormon fokozott termelődése vezet.
Mivel a lelkünk rezdülései az egész testünkben lejátszódó biológiai folyamatok kísérik, az egészségünk megőrzése érdekében nem elég a testünk épségét megőrizni, a lelki jóllétünkön, a kapcsolatainkon is nap mint nap dolgoznunk kell, ebben segít számtalan módszer. Többek közt az Eft.technika, ajánlom mindenkinek megtapasztalni.

Barti Ildikó
Okleveles természetgyógyász




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."