Ugrás a fő tartalomra


A TE SZEMÉLYES TANULSÁGOD

Minden élethelyzet rendelkezik tanulsággal.
A hozzám fordulók mindig megértik a problémájuk tanulságát és megoldókulcsot is kapnak hozzá.
Addig is míg nem találkozunk megajándékozlak egy üzenettel, ami neked szól.
(Ha tetszik, kérlek, oszd meg, hogy mások is segítséget kaphassanak!)
VÁLASSZ EGY MESEBELI SEGÍTŐT!
1. Gondolj egy problémádra
2. és válassz egy betűt.
3. Olvasd el a betűhöz tartozó üzit! A megfelelő mesehős majd súg neked.
4. Végül alul a kommentben írd meg, te melyik hőst választottad segítőnek.
5. Oszd meg!
A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, X
Nos, nézzük, mi az te személyes üzeneted!
A) HAMUPIPŐKE üzeni:
Miközben a szebb jövőről álmodozol, úgy érzed, megöli lelked a munkád monotonitása. Ne csüggedj! A változás, az átalakulás nemcsak a mesékben következik be. Ahogy Hamupipőkének a galambok segítenek, úgy te sem tudhatod, honnan érkezik majd a támogatás. Miközben fáradtságosnak éled meg mindennapjaid, gondolj arra, az a tapasztalat és tudás, amit most megszerzel, még segítségedre lehet. Mindeközben tartsd meg hitedet, hogy a „te cipődbe” senki nem léphet!
B) A BÖLCS: üzeni: A feladatunk az, hogy égő vágyat ébresszünk magunkban és tápláljuk a lángját, szünet nélkül azokra az előnyökre, elégedettségre gondolva, melyekben részünk lesz, ha céljainkat elérjük.
C) CSIPKERÓZSIKA üzeni:
Az életben semmit sem lehet előre kiszámítani. Néha nem a mi kezünkben van az irányítás. A mi életünkben nem a gonosz tündér, hanem a sors kényszerít kerülőútra, de a zavar vagy mozdulatlanság még nem jelenti azt, hogy itt a vég.
D) AZ ÖREGEMBER üzeni: Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!
E) HÓFEHÉRKE üzeni:
A környezetedben bizonyára szép számmal akad irigyed, olyan is aki nem fél besározni. Munkahelyeden még akár a pozíciódat is veszélyben érezheted. Hiába próbálnak meg ellehetetleníteni, próbáld meg kollégáidat magad mellé állítani! Hidd el, ahogy Hófehérkét megszerették a törpék a gondoskodása miatt, előbb-utóbb a munkádat is elismerik. De a legfontosabb: légy tisztában az értékeiddel, és adj is hangot nekik! Ne hagyd szó nélkül az igazságtalanságot, mert keresztül gázolnak rajtad. Ha megerősödik önbizalmad a jutalmad sem marad el, nem biztos, hogy a királyfi jön el hozzád fehér lovon, de a tisztelet és elismerés már elégtétel lehet.
F) AZ IFJÚ üzeni:
Lehetőségek mindannyiunk életében adódnak, de gyakran megengedjük, hogy a félelem felülkerekedjen rajtunk, és megzavarjon bennünket, hogy éljünk a lehetőségekkel.
Mi nem megyünk oda másokhoz, mert félünk az elutasítástól, mi nem beszélünk az érzéseinkről, mert félünk, hogy kinevetnek bennünket, és nem bízzuk rá magunkat más emberre, mert félünk a fájdalomtól, ha elveszítjük. De még nincs veszve semmi. Még életben vagyunk. Elkezdhetjük kihasználni az előttünk álló lehetőségeket! Elkezdhetünk létrehozni lehetőségeket saját magunk számára! Elkezdhetünk hinni magunkban!
G) PIROSKA üzeni:
Hallgass az idősebbek, a bölcs rokonok szavára. Amíg tapasztalatlan vagy, légy óvatos! Az élet minden területén meg kell tanulni a veszélyforrásokat felismerni. Továbbá válogasd meg, kinek mit és hogyan mondasz el. A locsi-fecsiségnek a munkában főként nincs helye. Persze nem kell állandóan bizalmatlannak lenned, higgy mindig a tetteknek. Keresd meg a saját életedben azt, aki a Piroskát óvó édesanya jelképe!
H) A SZAMÁR üzeni:
Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!
I) JANCSI ÉS JULISKA üzeni:
Ahogy Jancsi és Juliska felkészült a bajra, neked sem árt résen lenned. Ha időben felismered az előjeleket – mint például a munkahelyi átszervezések, a párod kimaradozgatásai – akkor nem érhet annyi váratlan helyzet. Bármennyire drámai a mese azt is üzeni, hogy a gyerekeknek néha jobb korán megválni a szülő fészek melegétől, mert az akár az egész család helyzetén javíthat. Hiszen csak úgy lehettek gazdagok, ha a szülők – számukra bármennyire fájdalmas döntés volt – szabályosan magukra hagyták a kicsiket. Szembe kell nézni az élet nehézségeivel, ahogy a testvéreknek a gonosz boszorkánnyal. És vigyázzunk a szemfényvesztő lehetőségekkel is: nehogy kiderüljön róla, hogy csak „mézeskalács házikó, melynek mélyén tömlöcök várnak”.
J) A BRÉMAI MUZSIKUSOK üzenik:
Csak együtt lehettek erősek. Nem kell minden problémát egyedül megoldani. Különösen a nehéz helyzetekben érdemes összefogni, mert a különböző személyiségekből valami új keletkezhet.
K) SASFIÓKA: Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A “kis” emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz.
L) A VERÉB ÜZENI: Nem mindig az a te ellenséged, aki látszólag nem törődik veled, de az sem biztos, hogy az a barátod, aki a sz*rból kihúz.
M) GYÉMÁNTMEZŐ: Előfordulhat, hogy a mi gyémántmezőnk ott van a lábunk előtt, de kemény munkának van álcázva. A mi gyémántmezőnk talán a képességeinkben rejlik, a képzettségünkben, a tapasztalatainkban, a szorgalmunkban, a városunkban, a kapcsolatainkban. Talán ott hevernek a lábunk előtt a gyémántok, csak figyelmesen körül kell néznünk, és dolgoznunk kell a csiszolásukon. Nem kell beutaznunk a világot, nem kell felforgatni az életünket. A legtöbb esetben ott van az ujjunk hegyében, amit keresünk. Felületesen szemlélve azonban nem tűnik kedvező lehetőségnek. Sok esetben inkább kemény munkának látszik.
N) A VARÁZSLATOS FA ÜZENI: A sikertelenség legnagyobb oka a hitetlenség. Az emberek 90%-a minden lehetőségben a problémát látja. A maradék 10% minden problémában a lehetőséget keresi. A kérdés: Te melyik csoportba tartozol?
O) A FAVÁGÓ üzeni: Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy mindent bele adnak a munkájukba, vállalkozásuk építésébe, látástól-vakulásig dolgoznak, még sem jutnak egyről a kettőre. A sikerhez vezető úton saját magunk fejlesztése, képzése ugyanolyan fontos, mint a kitartó, kemény munka. Ezért hát mindig szánjunk időt arra, hogy fejlődjünk.
P) A HAJÓTÖRÖTT üzeni: Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!
Q) AZ IFJÚ üzeni:
Hasonló lehetőségek mindannyiunk életében adódnak, de gyakran, ehhez a történetbeli emberhez hasonlóan, mi is megengedjük, hogy a félelem felülkerekedjen rajtunk, és megzavarjon bennünket, hogy éljünk a lehetőségekkel.
Mi nem megyünk oda másokhoz, mert félünk az elutasítástól, mi nem beszélünk az érzéseinkről, mert félünk, hogy kinevetnek bennünket, és nem bízzuk rá magunkat más emberre, mert félünk a fájdalomtól, ha elveszítjük. De még nincs veszve semmi. Még életben vagyunk. Elkezdhetjük kihasználni az előttünk álló lehetőségeket! Elkezdhetünk létrehozni lehetőségeket saját magunk számára! Elkezdhetünk hinni magunkban!
X) TE MAGAD: Már minden tudással és tanulsággal rendelkezel a problémádat illetően. Nincs szükséged a mesebeli hős üzenetére sem.
Nos, mit választottál?
Ha tetszett, oszd meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."