Ugrás a fő tartalomra


NyárVége


Itt vannak a nyár utolsó napjai és lassan belelépünk bölcs szeptember szakaszába. Bölcs szeptember... Ez a gondolat nagyon különleges nekem, mert magában hordozza mindazt, amit 9 hónapon át nevelget az ember. Akár egy gyermek is megszülethet ennyi idő alatt. Ugyanígy beérnek a gyümölcsök, amit egész éven nagy gonddal vigyáztunk, neveltünk. Ez a szüret időszaka. Ilyenkor már lassan csendesülnek a vad nyári Napsugarak és már szép szolidan színezik színesre a finom gyümölcsöket. Megtöltve energiával, zamattal, élettel. Ezt az energiát, életet vesszük magunkhoz mi is, amikor finom, háztáji, érett gyümölcsöt fogyasztunk. Az ország bizonyos részein már lassan elérkezik a szőlőszüret. 

Ezen a nyáron volt Napfény bőven. Érlelhette a gyümölcsöt és segíthetett abban, hogy a rengeteg hasznos tulajdonság, amit a szőlőben van, még inkább kiteljesedhessen. A szőlőt, különleges összetételénél fogva, a lábadozás elixírjének tartják. Kiemelkedően jó tulajdonságai az öregedés megelőzése, a szív-és érrendszer védelme, hisztamin csökkentő tulajdonsága, segít a vérszegénység megelőzésében, az ízületi gyulladás csökkentésében, csökkenti a visszerek kialakulását és a reumát. Tele van antioxidánsokkal, flavonoidokkal, így csökkenti a káros koleszterint, magas rosttartalma segítséget nyújt a belek és a máj méregtelenítésében. Mazsola formájában megnő a vas, kálium, szelén és cink tartalma.
A cink kifejezetten anti aging tápanyag. Cukortartalma magas, így a cukorbetegek, diétázók, csak kis mennyiséget fogyasszanak belőle. 10 dkg szőlő 69 kcal, 0,7 fehérje, 0,1 gr zsír, és 18 gr ch.




Egészség Stúdió Győr fényképe.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."