Ugrás a fő tartalomra

BűnTudat

A bűntudat érzése nem éppen a legkellemesebb érzéseink egyike, viszont nagyon hasznos az emberi kapcsolataink szempontjából mindaddig, amíg ez nem lesz életünket megkeserítő személyiségvonása. Egy ausztrál kutatás szerint azok az emberek, akik folyamatos bűntudattal élnek, azok sokkal jobban ítélik meg mások arckifejezéseit. Sőt, a kutatásból az is kiderült, hogy a bűntudatra való hajlam jobb, míg a szégyen rosszabb érzelmi felismerő képességgel jár együtt. Azaz akik szégyenre hajlamosak, azok kisebb empátiával rendelkeznek a míg akik bűntudatra hajlamosabbak, azok azok jobb társas készségekkel.
Ennek az előnynek a megszerzése miatt, nem érdemes arra koncentrálnunk, hogy kifejlesszük magunkban ezt a képességet, mert nagyon meg tudja keseríteni az ember életét ez az érzés. Inkább törekedjünk arra, hogy minél hamarabb szüntessük meg ezt az állapotot

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."