Ugrás a fő tartalomra
Feketedió-kivonat, feketedió tinktúra

A feketedió (Juglans nigra) egy ősi dióféle, melynek a leveléből, éretlen gyümölcséből és kopáncsából készítenek kivonatokat, szárítmányokat. Számos egészségügyi probléma esetén lehet a segítségünkre ez a csodálatos hatékonyságú gyógynövény.
A feketediónak igen magas a telítetlen zsírtartalma, valamint értékes fehérjéket tartalmaz. Esszenciális zsírsavak egész tárháza található meg benne: linolsav, palmitinsav, sztearinsav, linolénsav. Ezen kívül tanninban gazdag, amely rendkívül hatékony antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyag. Ásványi anyagokban, magnéziumban és káliumban, értékes nyomelemekben is bővelkedik a feketedió és a belőle készült kivonatok.
Feketekömény-olaj, Nigella sativa
Szerény, de rendkívül erős magocska sokak egészségi állapotában okozhat pozitív változást. Az egyiptomi és arab kultúrában úgy nevezik: "az áldás magja". Az iszlám hagyományok szerint még Mohammed próféta is azt mondta róla, hogy "gyógyír minden betegségre, kivéve a halált".
A modern orvosbiológia is nagy figyelmet fordít erre a kis magocskára, illetve a belőle sajtolt olajra. 1964 óta végeznek kísérleteket a hatásával kapcsolatosan, és majd' 500 tanulmány jelent meg ebben a témakörben.
Az alábbi hatásokat tulajdonítják a feketekömény mag olajának:
- hatékony makacs vírusok és fertőzések ellen
- a vegyi toxinok okozta károkat képes felszámolni
- regenerálja a sérült béta-sejteket, hatékony cukorbetegség esetén, előrehaladott állapotban is
- fájdalomcsillapító hatású
- antibakteriális hatású
- fekélyek ellen hatékony
- gombásodás, candidiázis ellen javasolt
- vérnyomás-csökkentő
- erős antioxidáns
- görcsoldó
- hörgőtágító
- májvédő, máj-méregtelenítő
- vesevédő
- immunrendszer erősítő
- vértisztító
- daganatellenes hatású

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."