Ugrás a fő tartalomra




                                          ======= Formáló hatásOk =======

Számtalan lelki tényező formálja életünk, és szemléletünk egy életen át. Mégis a legmeghatározóbb időszak a gyermekkor. Édesanyaként magam is átéltem e csodálatos folyamatot gyermekem élet szakaszaiban. Fontos alap, hogy a gyermekkornak kell megadnia azt a pszichoszociális védelmet és gondoskodást, amely lehetővé teszi, hogy a gyerek fejlődése egymást követő lépéseiben különálló készségeit egyesíteni tudja.
Hogyan neveljük jól a gyermekeinket? Ahogy minket neveltek szüleink... lehet nem a legmegfelelőbb. Ilyenkor őszintén kérdezzük meg magunktól, hogy amit kaptunk a szüleinktől azt szívesen átadnánk gyermekeinknek? Hívatásom során számtalan olyan esettel találkozom ahol az apa ivott, rettegés volt a család élete... az anya soha sem ölelte meg a gyermekeit, soha nem mondta azt, hogy szeretlek, a feszültség elviselhetetlen volt...mert az apa megcsalta anyát, és így mindennapos volt a veszekedés is, de nem váltak el mert egy gyermeknek családban kell felnőni. Megkérdezték a gyermektől: te mit érzel? Vagy azt gondoltad, hogy te tettél valami rosszat és azért nem ölel meg az anyád, és ha te jól tanulsz és sokra viszed, majd szeretni fog, és ha te úgy csinálsz mintha nem is léteznél, akkor a szüleid nem fognak veszekedni? Felnőttél és gyermeket nevelsz és ha magadba nézel sokszor azt látod úgy viselkedsz, mint az apád vagy az anyád?
Amiből tanulnak a gyermekeink az a példa mutatás, az igazságosság, a szeretet megmutatása és kinyilvánítása, az ölelés, az odafigyelés. A gesztusok, a mondatok, amik csodákra képesek.
Freud megmutatta, hogy a megváltozott élet körülményekhez alkalmazkodni képtelen szorongás, és harag milyen mértékben gyökerezik az emberi ösztönök természetében, ám egyúttal bizonyította az én erejét is, amely a védekező mechanizmusokban éppúgy megmutatkozik, mint az alkalmazkodásban.
Eft terapeutaként, érzelmi felszabadítás technikát alkalmazva, fontosnak tartom a testi tünetek mögött megtalálni a lelki okokat. Ismerve a fizikai,biológiai folyamatokat, nagy hangsúlyt fektetek a problémák feltárására. Ilyen esetek megértéséhez fontos a szakértő hozzáértés, mert régi fájdalmak törnek felszínre a lélek részekből, megértésükkel szakszerű feltárásukkal csodák történhetnek!
E folyamat nélkül mindannyian a szülők által elkövetett "hibák" hatását éljük felnőtt korban is. Nem tudjuk miért nem jó a házasságunk, miért nem beszél velünk a kamasz gyerekünk, miért nem szeretjük a munkánkat és nem merünk váltani, miért nem esünk teherbe. Lehetne jobb az életünk, de nem merünk kilépni egy rossz házasságból, mert eddig mindig a szüleink döntöttek, általuk "köbe vésett" gondolatok vezetik életünket, hogy tűrni kell a gyerekek miatt és boldogtalanok vagyunk és nem értjük miért. Ha magadra vagy az életedre ismersz hidd el, hogy van választásod!
A múlt árnyai addig képesek hatást gyakorolni rád, amíg jóváhagyod jelenlétüket az életedbe! Itt az idő letenni a múlt terheit.
Várom szeretettel a közös folyamat elindítását:
Barti Ildikó
Okleveles természetgyógyász-reflexológus-fitóterapauta
Eft tanácsadó
Tel+3630/ 95 00 336.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."