Ugrás a fő tartalomra

Ha kényeztetésre vágysz...


Elsőként végy egy kellemes fürdőt. Az elnehezült lábak felélénkülnek, ha egy kis zsályaolajat is teszel a vízbe. Ez a gyógynövény teaként is hatásos, ha fél liter vízben egy teáskanálnyit felforralsz, és mielőtt elfogyasztod, állni hagyod 10 percig. Naponta három csészével kortyolj el belőle.
Tejjel, mézzel és kakukkfűvel is dúsíthatod a lábfürdőt. Ehhez keverj el fél deci mézet egy liter tejben és adj hozzá 3 evőkanálnyit a gyógynövényből, amelyet előzőleg leforráztál.
Miután kellőképp megpuhult a bőröd, jöhet a bőrkeményedések eltávolítása, melyhez habkövet vagy speciális reszelőt használj. Ez utóbbi esetében nem javasoljuk a fémből készült változatot, mert felsértheti a bőrt, és fájdalmas lehet utána a cipő viselése is.
A reszelés után jöhet a radírozás. A tengeri sós peeling felteszi a koronát az előbbi reszelős mutatványra: a bőrkeményedések eltűnnek, és csak sima, puha és lágy bőr marad utána. Ehhez nem kell mást tenned, mint három evőkanál tengeri sót elkeverni egy kevés tejjel, és a kapott sűrű masszával átdörzsölni az érintett részeket. Ha kell, körömkefével is rásegíthetsz, hogy még hatékonyabb legyen a művelet. Hagyd rajta 5 percig és csak azután mosd le a kencét.
Töröld szárazra a lábaid, majd vágd formára a körmeidet. Ez a forma pedig legyen egyenes, ne vágd ki a sarkokat, csak abban az esetben, ha benőtt a körömágyba. A végén reszelgesd át, de csak finomításként.
Zárómozdulatként következzen egy finom krémes masszírozás, melyhez, ha lehet, válassz speciálisan lábápolásra kifejlesztett krémet, de ha épp nincs otthon, egy vaskosabb testápoló is megteszi.
Jöhet egy pakolás a végére? Egy pohár natúr joghurtban keverj el egy kis apróra vágott rozmaringot és mentalevelet, és ezzel a kencével kend be alaposan a lábfejedet. Fóliával tekerd lazán körbe, és élvezd 10 percig a krémes hatást. Ezt követően nem muszáj teljesen lemosni, épp csak le kell törölni a felesleget.
Barti Ildikó
Reflexológus
Lábápoló-pedikűrös

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."