Ugrás a fő tartalomra
Kedves olvasóm

Megérkezett az ősz és a fény hirtelen fogyásával borúsabb, nehezebb lett sok ember lelke. Nem kell ennek így lennie! Ugyanis valóban az elmúlás egy bizonyos részkorszakába érkezünk, mert mint tudjuk tavasszal majd ismét lesz feltámadás, megújulás.
Most egy kicsit tekintsünk magunkba és vizsgáljuk meg miket értünk el ebben az évben és esetleg mit lehet még megvalósítani. Tegyük rendbe otthonunkat, munkahelyünket, gondolatainkat, lelkünket….
Attól, hogy csökken a fénnyel teli órák száma még ne hagyjuk abba az aktív életmódot. Mozogjunk, sportoljunk továbbra is :-) 

Az ősz remek időszak a nagy kirándulásokra. Nincs már olyan meleg és csodálatos a színesbe öltözött erdő, a talpunk alatt sercegő és illatos vidám alakzatú levelek sokasága. Tárjuk ki szívünket és lélegezzük be a létezés csodálatos érzését. Tárgyak helyett keressük embertársaink kapcsolatát, barátságát. Minél több barátunk, ismerősünk van annál kevésbé leszünk depressziósak, befelé fordulóak. Őszi-téli hónapokban több idő jut a kreatív gondolatok megvalósítására. Varjunk, kézműveskedjünk, agyagozzunk, rajzoljunk, fényképezzünk, fúrjunk-faragjunk, szóval csináljunk bármit is, de tegyük hasznossá a felkínálkozó üres perceket. Ne az agymosó TV előtt üljünk egy zacskó chipsszel, hanem használjuk kreatív énünket és kezünket.
Figyeljük meg a természetet, a város háttérzajában ismét meg-megszólaló visszatérő kis erdei madárkák éneklését. 

Oly sok dolgot tehetünk ami vidámítja lelkünket! Ne engedjünk teret és időt a mélabúnak. Ugyanis a cselekvő embernek, cselekvő léleknek nincs ideje bánkódni, szomorkodni.
Tisztítsuk meg testünket a méreganyagoktól is és figyeljünk oda, hogy minél könnyebb és változatosabb gyümölcsökben, zöldségekben, magokban gazdag táplálékokat fogyasszunk. Ha sejtszintig leterheljük szervezetünket az bizony meglátszik lélek szintjén is. A könnyű test könnyű lelket is jelent. Még lehet látni a későig virágzó nyári orgonán a színesebbnél színesebb lepkéket. Legyünk mi is ilyen vidám, színes, könnyed lepkék így ősz tájékán.
Csak rajtunk múlik…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."