Ugrás a fő tartalomra






=== A BENNÜNK ÉLŐ ISTENNŐK ===


Az elmúlt 8 hét intenzív tanulás volt számomra, művészet terápiára jelentkeztem, ahol Cél a női archetípusok megismerése.
Fantasztikus történeteket beszéltünk át a görög mitológiából, versek, és zenés kompozíciók dallamaival hoztuk felszínre eddig nem tudatosult "női arcunkat" agyagozás, festés, montázs készítésével...
"Jean Shinoda Bolen amerikai pszichológusnő Jung őstípusaiból kiindulva - a görög-római mitológiához visszanyúlva - alakította ki azt a hét női alaptípust, amelyeket a továbbiakban tárgyalunk. Az őstípusokat - istennőket - Bolen három csoportra osztja. Az első csoportba a "szűz istennők" Artemisz, Athéné és Hesztia tartoznak. Közös jellemzőjük hogy megállnak a saját lábukon, önbecsülésük nem függ párkapcsolattól, külső elismeréstől. A második csoportot - melybe Héra, Deméter és Perszephoné tartoznak - Bolen "sebezhető" istennőknek nevezi. Közös bennük a függőség, a dependencia igénye, az, hogy önbecsülésük, identitásuk külső kapcsolataiktól függ. Éppen ezért sebezhetők: a legfontosabb kapcsolat megromlása vagy elvesztése teljes összeomláshoz vezethet. A harmadik csoportba egyetlen istennő, Aphrodité tartozik. Nem szűz - de nem is sebezhető, mindazonáltal mindkét csoporttal mutat rokon vonásokat."
forrás: http://www.valloagnes.hu/…/page:Notipusok-bennunk-e…/p:22-23
Hatalmas energiák munkálkodtak bennünk, és körülöttünk" fárasztó" volt csapatunk minden női tagjának, de megérte :-)
Mérhetetlen hála van bennem, hogy a karácsonyi ajándéomk már a szívemben megérkezett .-)
Köszönöm Ligetvári Anitának transzperszonális pszichológus csodálatos vezetését.
http://www.nokgyorben.hu/index.php…
Minden nőnek, édesanyának, feleségnek kívánom, hogy induljon el " befele" megismerve önmagát, mert stabil alapot ad az önbizalom területén, és ne feledjük az a Nő kimunkálta magában az öt ért sérelmeket, megértve ez összefüggéseket ÖNAzonos, és rendíthetetlen a női minőségében!
Szeretettel:
Barti Ildikó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."