Ugrás a fő tartalomra


Ma is a szokásos hétvégi bevásárlást a piacon" körbejártam" ( annak ellenére, hogy a hideg tombol), mégis pár őstermelő idős nénike, bácsika árulta portékáit. Nagyon kedves emberektől vásároltam többek közt: céklát, almát, sütőtököt.
Hazaérve vitamin koktélt készítettem kedves családomnak. Csodálatos íze mellet ezek a gyümölcsök, zöldségek igazi segítők szervezetünk számára ebben a téli hidegben,mert gyorsan egyszerűen hasznosulnak, ráadásul a környező falvakból származnak így energetikailag is az életerő birtokosai.
Ajánlom mindenkinek rendszeresen alkalmazni, a szintetikus vitaminokat kerülni mert azokat a szervezetünk nem tudja hasznosítani!
Kellemes hétvégét
Barti Ildikó
......
A cékla : magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma (B6 és C) A cékla ezenfelül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz, és fantasztikus erős antioxidánsként is működik.

Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír. A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen nagy hatékonyságot mutat megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. A sütőtök enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.

Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmas.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."