Ugrás a fő tartalomra





Tapasztalat:


Pár napja megkeresett egy édesanya, aki fiának szeretne segíteni elakadt élethelyzetébe. Szomorú tekintetébe ott volt minden félelem, mely sötét árnyékként jelent meg gondolataiba.
Páciensem elmesélte úgy érzi, hogy majd szétrobban a nyomástól, és a feszültségtől. Minél többet vár el magától, minél több külső elvárásnak szeretne megfelelni, annál gyakoribb lelkébe a feszültség.Minden nap azt érzi szívébe van egy kényszerítő erő, ami arra készteti, hogy mindent megcsináljon, mindent elvégezzen. De ez közben rengeteg belső feszültséggel jár együtt..
A közös átbeszélés után, első lépésként ezt a feszültséget oldottuk.
Második körbe felvázoltunk pár családi tapasztalatot, élethelyzetet. Eft ülések alkalmával (is) a Figyelő szerepébe " könnyebb" rálátni bizonyos helyzetekre, mint annak aki benne van egy tehetetlennel "tűnő" életszakaszba.
A harmadik kopogtató kör után, könnyes szemei mögött a helyzetek tisztább rálátása érkezett meg kedves vendégem gondolataiba, mert felismert pár összefüggést, mely által figyelmét a jelenlegi megoldásokra összpontosítottunk.
Az ülés végén arcán kisimultak a félelem barázdái.
Hálás vagyok, hogy bizalmával megtisztelt, a kezelés folytatódik, beszámolok a tapasztalatról.
Barti Ildikó
Eft terapeuta
Tel + 3630/ 95 00 336

===============
"A szeretet nem old meg mindent, de olyan légkört teremt, amelyben megoldást kereshetünk a problémáinkra."
Gary Chapman


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."