Ugrás a fő tartalomra



A DIÓOLAJ

A dió olaj egy nagyon kellemes ízű magas természetes jódtartalmú olaj. Gazdag telítetlen zsírsavakban, kiváló béltisztító, jótékony és kíméletes hatást gyakorol a hasnyálmirigy működésére. 
A dióolajban található: Telített zsírsav 10 %, egyszeresen telítetlen zsírsav 14 %, többszörösen telítetlen zsírsav 76 %. Koleszterin nincs a dióolajban 
.
A dióolaj gyógyászati használata 
Leginkább gyógykrémek alapanyagaként használatos a gyógyszeriparban, magas E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású. a dióolaj ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) jó hatású a bőrre, öregedését késlelteti. Ha ajkunk kirepedezik, ne keressünk gyógy-, vagy kozmetikai krémet, ha van otthon kevés dióolajunk, ajkunkat azzal kenjük be! Pótolja a bőrből hiányzó vitamint, zsiradékot, és egészséges a bőrnek. Más bőrirritációk esetén is jól használható, enyhíti, csillapítja a kellemetlen tüneteket.
A dióolajnak kifejezett gombaölő hatása van. A dióolajjal készült gyógykrémek és kozmetikai készítmények kedvező többlethatása a bőrön a gomba elleni védelem, tehát egy bizonyos fertőtlenítés, a gombafertőzés megelőzése vagy kezdődő gombafertőzés leállítása. 
Ezért szappanok, samponok, napozókrémek adalékanyaga is. Regenerálja a bőrt. Pikkelysömör ellen is alkalmazzák.
- Magas telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket
- Magas vitamintartalmának köszönhetően erősítheti az immunrendszert.
- Pozitív hatással lehet az idegrendszerre (megváltozott élethelyzetek feldolgozásához is hatékony segítség lehet gyerekek és felnőttek számára egyaránt)
- Székrekedés ellen is hatásos lehet
- Ajánlott irritált, nagyon száraz, ekcémás bőr ápolására (E-vitamin tartalma miatt)
Hogyan fogyaszd/alkalmazd a dióolajat? Fogyaszd naponta: reggel éhgyomorra 1 evőkanállal elfogyasztva kiváló egészségvédő hatással bír.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."