Ugrás a fő tartalomra



AKÁCFAVIRÁGTEA – A HATÁSOS KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓ
Népi megnevezések: Fehér akác.

Hatóanyagai: Kevés illóolaj, helitropin, linalol, robigenin kámfor, robinin, flavonoid, farnesol, nerol, benzilalkohol.

A tea hatásai: Köhögéscsillapító, gyomorsav csökkentő, görcsoldó.
Felhasználható: Görcsös köhögés, légcsőhurut, náta, megfázás, gyomorsavtúltengés, gyomorfájdalom, enyhe székrekedés, gyenge bélműködés, esetleg magas vérnyomás és vizelethajtás esetén. Teakeverékek ízének javítására is használjuk.

A tea elkészítése: Forraljon fel 4 dl. vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 púpozott teáskanál akácfavirágot. Fedje le és hagyja állni 15 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyassza el éhgyomorra vagy étkezések előtt fél órával. A tea emelt és maximális adagja 6 dl. vagy 8 dl. vízbe 2-3 púpozott teáskanál akácfavirág. 
A teát folyamatosan 2 hétig lehet fogyasztani . Folytatni csak 4 nap szünet után lehet. Ha hosszútávon kívánja fogyasztani, akkor a teát a fenti adagolásban, de 2-3 perces főzéssel kell elkészíteni. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. Szükség esetén a tea mézzel vagy szőlőcukorral édesíthető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."