Ugrás a fő tartalomra

HATÁSOS SALAKTALANÍTÓ ÉS VÍZHAJTÓ TEAKEVERÉKEK

Az alábbiakban bemutatok pár gyógynövényböl készült teakeveréket melyek nagy mértékben segítik a vesék, bőr, tüdő és a belek salaktalanítását, valamint az egész szervezet méregtelenítését.
1.Teakeverék
- Szárított zsurlólevél (30g.)
- Szárított nyírfalevél (30g.)
- Szárított szúrós gyöngyajak (20g.)
- Szárított galagonya bogyó és virág (20g.)
2.Teakeverék
- Szárított zsurlólevél (30g.)
- Szárított vörösáfonya levél (20g.)
- Szárított cickafarkfűvirág (20g.)
- Szárított kőrisfalevél(10g.)
- Szárított búzavirág (10g.)
- Szárított libapimpó (10g.)
3.Teakeverék (fokozott vízhajtásra))
- Szárított cseresznyeszár (30g.)
- Szárított kukoricahaj (20g.)
- Szárított porcsinfű (20g.)
- Szárított csipkebogyó hús (15g.)
- Szárított pásztortáska (15g.)
4.Teakeverék (fokozott vízhajtásra)
- Szárított csalánlevél (30g.)
- Szárított áfonyalevél (20g.)
- Szárított zsurló levél (20g.)
- Szárított cickafark virág (20g.)
Elkészítés
A szárított növényeket összekeverjük és egy papírzacskóban tároljuk, majd 1 kanállal veszünk a teakeverékből és ezt leforrázuk egy csésze forróvízel. Lefedjük a csészsét és hagyjuk kihülni szobahőmérsékletüre, majd leszűrjük és megisszuk. Ebböl a főzetből reggel és este lefekvés előtt megiszunk egy csészével. Ezekböl a főzetekből max. 1 litert ihatunk meg naponta.
A 4-es számú teakeverék kimondottan ajánlott cukorbetegek számára is.
Ha növelni akarja a teák vízhajtó hatásást akkor az étrendbe be lehet iktatni vizhajtó hatással bíró növényeket is, mint például: erdei gyümölcsök, alma, körte, görög dinnye, szilva, füge, szőlő, csalán, petrezselyem gyökér és levél, lestyán gyökér és levél, uborka, paradicsom, cékla, répa, zeller, torma, káposzta, fokhagyma, póréhagyma, hagyma, karalábé, szárazbab, zöldbab, tök, cukkini.
Mielőtt nekifogna bármilyen vízhajtó teakeverék fogyasztásának, előzőleg kérje ki orvosa véleményét, mivel egyes gyógynövények befolyásolhatják egyes gyógyszerek felszívódását és hasznosulását.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."