Ugrás a fő tartalomra






Kakukkfű

A kerti kakukkfű az egyik legősibb gyógynövény. Fertőtlenítő tulajdonságán kívül a kakukkfű nyálkaoldó és köptető hatását légcsőhurut esetében a mai tudomány is elismeri. Köhögési ingercsillapító és görcsoldó hatása még a szamárköhögés estében is elfogadott. 
Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás kezelésében is. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése, ezért a növény fürdő és inhalálás formájában különösen hatékony.

Ma is gyakran használjuk ki gyógyhatásait, hiszen kitűnő étvágygerjesztő, görcsoldó, gyomorerősítő és köhögéscsillapító. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású. A kakukkfű-fürdő régóta ismert terápia, amellyel a meghűlést még a kezdeti határon lehet kezelni. A köhögős,náthás időszakban, torok- és légcsőgyulladás esetén kiegészítő kezelésként is ajánlott a kakukkfű tea főzetét kortyolgatni, vagy olaját a párologtatóba cseppenteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."