Ugrás a fő tartalomra

MILYEN HATÁSOKKAL RENDELKEZIK AZ ALOE VERA?

A növény gyógyító hatásai már évszázadok óta ismertek. Elsősorban az égési sérülésekre (akár nap okozta sérülésekre is), bõrbetegségekre, hegesedésekre, horzsolásokra és egyéb mindennapi problémákra kifejtett jótékony hatásainak köszönhetően vált közkedvelté.
Már az i.sz.-i I. században lejegyezték, hogy az Aloe vera pozitívan hat gyomorbetegségek és hasmenés, továbbá száj-, íny- és torokprobléma esetén, illetve segíti a bélrendszer megfelelő működését, és az anyagcserét.
- Vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt elsőrendű táplálékkiegészítő, valamint az immunrendszer, a gyomor és a béltraktus kiváló szabályozója.
- Aktiválja a vér- és nyirokkeringést, a vese, máj- és epehólyag-funkciókat.
- Enyhíti az artritiszes és reumás fájdalmakat, továbbá javítja a pszichés állapotot és a fizikai állóképességet.
- Izületi gyulladás reuma: méregteleníti az ízületeket, gyulladáscsökkentő, eltávolítja a sérült sejteket
Miért ajánlott az Aloe vera használata?
GYOMOR ÉS NYOMBÉLGYULLADÁS, FEKÉLYEK: védi a gyomor és a nyombél falát az irritáló sósav és pepszin maró hatása ellen, aktiválja a nyálkahártya természetes bevonatát, növeli a gyomornyálka kiválasztását. Gyomorfekélyek esetében a legtöbb vizsgálat a gél kedvező hatását igazolta – ez valószínűleg összefügg a bizonyított gyulladáscsökkentő hatással.
BÉLMŰKÖDÉSI ZAVAROK: a tápanyagok felszívódási zavara, puffadás, székrekedés, hasmenés, érzékeny bél szindróma (Chron-betegség), vastagbélfekély, segíti a bélben történő fehérjeemésztést, tisztítja a beleket, legyőzi a bélben élő káros gombákat (pl. Candida albicans), elősegíti a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását a vékonybélből

ÉLELMISZER ALLERGIA, EKCÉMA: Az Aloe antihisztamin hatása segítséget nyújthat égési sérülések, forrázás, esetleg allergiás reakciók esetén
MÁJPROBLÉMÁK: segíti a máj méregtelenítését
AZ ALOE RENDSZERES FOGYASZTÁSA SEGÍT MEGELŐZNI A VESEKÖVEK KIALAKULÁSÁT: Akinek már azonban van veseköve, annak óvatosan kell az Aloe verát innia,mert a kövek az Aloe hatására túl gyorsan is megindulhatnak a vesébõl, és ez vesegörcsöt idézhet elő.
CUKORBAJ: csökkenti a magas cukorszintet, csökkenti a káros koleszterin szintjét a vérben. Az Aloe fogyasztása több, mint javasolt, ha hipoglikémiában szenved (alacsony vércukorszint, amelynek tünetei: fáradtság, fejfájás, szemhéj rángás, koncentrációzavar, hideg veríték, evési kényszer, kézremegés, gyerekeknél hiperaktivitás...)
IMMUNGYENGESÉG: általános immunerősítő, hatékonyan veszi fel a harcot a vírusok, gombák és baktériumok ellen
BŐRPROBLÉMÁK: az égési sérüléseket (magas hőmérséklet, napozás, fagyás, röntgensugárzás, áram) gyógyítja, nehezen gyógyuló (elfekélyesedett) sebek gyógyulását segíti, a száraz bőrt kellően hidratálj, zsíros, pattanásos bőr esetén gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő. gélt egyes vizsgálatok kedvezőnek találták felfekvéses sebek és pikkelysömör tüneteinek enyhítésére is. Bőrgyógyászati hatásai miatt elterjedten használják kozmetikumok előállítására.
SZÁJÜREGGYULLADÁS: afták, ínyvérzés, öblögessünk aloekivonattal
Az Aloe vera géljét számtalan, belsőleg alkalmazható formában hasznosítják: iható aloét találunk 100%-os folyékony gélként és egyéb italokban (pl. gyümölcslevekben), illetve teaként; emellett létezik a piacon aloékapszula és ampulla is.
Birtalan Katalin - természetgyógyász

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."