Ugrás a fő tartalomra

GINZENG (PANAX) – A HÍRES EMBERGYÖKÉR

A kínaiak jensennek, azaz embergyökérnek hívják. Nem annyira az emberre kifejtett hatásai (szellemi és fizikai erőnlétfokozó, afrodiziákum), mint inkább a gyökér alakja miatt. Számos, Magyarországon is kapható, kínai eredetű potencianövelő készítmény alapanyaga.
Gyökerüket évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Kelet-Ázsiában és Tibetben ma is vadon gyűjtik, de számos országban, például Kínában és Koreában nagyobb mennyiségben termesztik is. Amíg csak vadon termett, addig a gyökér megtalálása is szerencsét jelentett, s szinte az örök élet füveként tisztelték. Sajátosságuk, hogy csak árnyékban nőnek.
A sokoldalú ginzeng egyre inkább elismert gyógynövény. A hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet.
A ginzeng alkalmazható:
- A munkateljesítmény fokozására,
- A koncentráló képesség növelésére,
- Betegség utáni lábadozásokban,
- Fáradtság, kimerültség esetén.
- Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak.
- Egyes tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében.
- A szakértők egyértelműen elismerik a ginzeng általános szervezeterősítő hatását.
- A ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítása hivatott speciális immunsejtek termelődését.
- A gyökérből készült kozmetikumok kiváló bőrápoló hatásúak.
A ginzenget világszerte ismerik, igen nagy népszerűségnek örvend mind a sportolók, mind az inaktív emberek körében, mint betegség megelőző és teljesítménynövelő gyógynövény. Többnyire immunrendszer erősítő, szellemi kapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentőhatásai miatt ismeretes.
forrás: https://www.facebook.com/balint.cseppek/posts/1234428546625462:0

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."