Rizskása fahéjas almával
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre
1 l (kókusz)tej
2 evőkanál fahéjas almaszirup
10 csapott evőkanál rizsdara vagy rizspehely
továbbá:
2 alma
fahéjas almaszirup
őrölt fahéj
a tálaláshoz:
liofilizált vadcseresznye
Hozzávalók 4 személyre
1 l (kókusz)tej
2 evőkanál fahéjas almaszirup
10 csapott evőkanál rizsdara vagy rizspehely
továbbá:
2 alma
fahéjas almaszirup
őrölt fahéj
a tálaláshoz:
liofilizált vadcseresznye
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük. Belekeverjük a szirupot, a rizsdarát, és állandó keverés mellett pár percig főzzük, majd félretesszük. Az almát meghámozzuk, a csumáját eltávolítjuk, és a gyümölcshúst nagyobb kockákra vágjuk. 1 evőkanál sziruppal karamellizáljuk, felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, és puhára pároljuk. A rizskásával rétegezve poharakba szedjük. A vadcseresznyével megszórva tálaljuk. Hidegen, melegen is fogyasztható.
A tejet felmelegítjük. Belekeverjük a szirupot, a rizsdarát, és állandó keverés mellett pár percig főzzük, majd félretesszük. Az almát meghámozzuk, a csumáját eltávolítjuk, és a gyümölcshúst nagyobb kockákra vágjuk. 1 evőkanál sziruppal karamellizáljuk, felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, és puhára pároljuk. A rizskásával rétegezve poharakba szedjük. A vadcseresznyével megszórva tálaljuk. Hidegen, melegen is fogyasztható.
Forrás:
kifoztuk.hu
kifoztuk.hu
Megjegyzések
Megjegyzés küldése