Ugrás a fő tartalomra


A spenót – az egyik legnépszerűbb leveles zöldség melyikből finom turmixot is készíthetünk


- Egy spenótlevelében több mint húsz különböző tápanyag van.
- A spenót egy csoda zöldség, amitől ragyogó lesz a bőr, csökkenti a vérnyomást, a rák kockázatát, javítja a látást, segíti a szívműködést, erősíti az immunrendszert, energiát ad és gyulladáscsökkentő hatású. -- Gazdag káliumban, fehérjében, kalciumban, vasban, niacinban (olyan vízben oldódó vitamin, melynek jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában és a DNS-lánc kijavításában), A-, C-, B- és B12-vitaminban.
- Mivel magas karotinoid és klorofill tartalommal rendelkezik, ezért az egészségtudatos táplálkozás kihagyhatatlan része
- Elsősorban a daganatos megbetegedések megelőzésében tulajdonítanak neki nagy szerepet, de a népi gyógyászatban használták magas vérnyomás, vérszegénység és székrekedés ellen is.
- Mindeközben kiváló folsavforrás, energiatartalma viszont kicsi, így a fogyókúrás étrendben is helyet követel magának.
- Mint a többi levélzöldség, a spenót is kiváló kalcium forrás, viszont hőkezelés hatására kicsapódik az oxálsav tartalma, ami miatt a vas és más ásványi anyagok felszívódása sokkal nehezebbé válik. Ez cáfolja az általános közhiedelmet, miszerint a spenót lenne a legjobb vas forrás.
Egyértelműen ott a spenót helye a turmixgépben. Nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb leveles zöldség!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."