Ugrás a fő tartalomra

Csodaszép ... és még gyógynövény is...

Az orgona szemet gyönyörködtető és bódító illatú, de gyógyhatású is.
Amint virágzik, készíthetünk fájdalomcsillapító kenőcsöt is az orgona virágából. Nagyon jó hatású reumatikus gyulladás esetén, az ízületekbe dörzsölve. Ehhez 2 evőkanál aprított virágot alaposan dörzsöljünk el 2 evőkanál neutrális alapkrémmel (gyógyszertárban kapható), vagy ugyanannyi vajjal (utóbbi esetben hűtőszekrényben tároljuk, de csak maximum egy hónapig).
Van, aki hígított orgona tinktúrát használ arcápoló víz helyett: amint megjelenik egy pattanás, elalvás előtt rögtön bekeni vele az arcát.
A virág mellett az orgonarügy is gyógyhatású. Több mint 30 éve diabétesz beteg hölgy tapasztalata a következő. Minden tavasszal kb. két héten keresztül orgonarüggyel gyógyítja magát: 0,5 l forró vízhez 2-3 evőkanál orgonarügyet tesz, melyeket kora tavasszal, a rügyfakadáskor gyűjt – ez egynapi adag. A rügyeket 6 órán át állni hagyja, majd az egészet leszűrve, 24 órára elosztva, kortyonként fogyasztja. Arról számolt be, hogy ez nemcsak a hasnyálmirigyre, hanem a májra és a vesére, valamint az egész hormonrendszerre jótékonyan hat. Szervei egyszerre, összehangoltan kezdenek működni, és ettől a közérzete javul.
Írás: Kiskegyed cikke nyomán.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.Aztán minél hálásabb lettem,annál nagyobb lett a jutalmam.Hát persze,hiszen minden,amire az ember összpontosít,növekedésnek indul.Ha a jóra koncentrálsz az életedben,azzal még több jót teremtesz.A hála a nagy szorzó."